Zari

Kristýna Leichtová

Povolání:
Národnost:
Věk:
39
Narození:
14.9. 1985, Plzeň, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Kristýna Leichtová narozena 14. 9. 1985 - česká herečka, pochází z Plzně, a považuje se za plzeňskou patriotku. Vystudovala konzervatoř (absolutorium 2007). Na vysokoškolské vzdělání zatím nepomýšlí.
Před kamerou poprvé stála, když se natáčela reklama na jogurt. Pak přišel film Žralok v hlavě s Oldřichem Kaiserem v hlavní roli.

Diváci si ji nejvíce pamatují jako Ivu Pacovskou ze seriálu Comeback. Poprvé na sebe výrazněji upozornila rolí málo sečtělé dívky Denisy jednu z hrdinek filmu Účastníci zájezdu.
Sama sebe nepovažuje za komediální typ. Přiznává se, že ani neumí vyprávět vtipy. Když šla na konkurs k obsazování rolí pro seriál Comeback, tak ani nečekala, že by mohla uspět. Role, kterou v seriálu vytváří je nevtipná a spíše sarkastická. Proto možná uspěla.

Pokud jde o účinkování na divadelních prknech, tak zatím vystřídala několik pražských scén – např. Divadlo na Vinohradech, Stavovské divadlo, Divadlo Na zábradlí, Žižkovské divadlo či Ta Fantastika.

Autor: hvezdyn

Životopis (biografie) / Informace:
Kristýna Leichtová se narodila roku 1985 v Plzni.

V letech 2003 - 2007 studovala Pražskou konzervatoř, hudebně-dramatický obor pod vedením Petry Špalkové a Ivana Řezáče.

Už v průběhu studií začala svou kariéru před kamerou. První filmovou zkušeností byly filmy Žralok v hlavě pod režii M. Procházkové a Účastníci zájezdu v režii J. Vejdělka. Největší popularitu si získala rolí Ivy, dcery Tomáše Pacovského, v seriálu Comeback (2008). Další divácky oblíbená role byla role Denisy v seriálu Gympl s.r.o. (TV Nova) nebo role policistky Terezy v seriálu Cesty domů (TV Prima). V současné době natáčí seriál pro FTV Prima s názvem Opilé kuře.

Kromě větších filmových rolí např. ve filmech Bardi, Intimity, zahraničním Child 44 nebo Bastardi 3 natočila i několik krátkých filmů.

Kromě práce před kamerou se věnuje i dabingu a nadále se herecky vzdělává. Účastnila se workshopu Nancy Bishop - Brian Caspe - Meisner Technique.

Ještě před započetím studia hrála v Pražském komorním divadle Innu v představení Zadržitelný vzestup Artura Uje (rež. D. Jařab). V průběhu studia konzervatoře působila v Národním divadle, divadle Na zábradlí a v divadle Ta Fantastika.

Po ukončení školy hrála ve Strašnickém divadle, Divadle Hybernia a jakožto plzeňská patriotka působila několik let i na Divadelním létě pod plzeňským nebem.

V současné době je členkou divadla Komedie. Mezi její nejvýraznější role patří role Dory v představení Naše třída, role Mady v Kebabu, role Nadi v Her masters voice, Sára ve hře Divoké maso a hlavně role v představení ZLOČINY.ŽENY.CZ. Vedle divadla Komedie působí i v divadle Palace (P.R.S.A.), Žižkovském divadle (Ideální pár) a Baráčnické rychtě.

Kristýna mluví anglicky a francouzsky.

Mezi její koníčky patří lindy hop – dobový street dance 30., 40. léta, pole dance a karate. Vlastní řidičský průkaz AM, A1, A2, B1, B.

Zdroj: Lenka Daňková, manažerka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

09:50 - 10:15

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

09:30 - 10:25

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

28 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

43 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kristýna Leichtová

Leichtová Kristýna

Daron Keet

Keet Daron

Naposled navštívené:
Kristýna Leichtová

Leichtová Kristýna

Daron Keet

Keet Daron