Andrej Petrov

Povolání:
Rodné jméno:
Andrej Alexejevič
Známý jako:
Andrei Petrov (I), A.A. Petrov, Andrei Pavlovich Petrov
Národnost:
Narození:
19.12. 1919, Saratov
Úmrtí:
11.7. 1990
Životopis (biografie) / Informace:
Andrej Alexejovč Petrov se narodil 19. prosince 1919 v Saratově. Byl synem „Zasloužilého umělce RSFSR“ Alexeje Mitrofanoviče Petrova (1888-1936).Po dokončení divadelní školy při „Ústředním divadle Rudé Armády“ později přejmenovaného na „Ústřední divadlo Sovětské armády“, byl zařazen do hereckého sboru tohoto divadelního tělesa. První postava, kterou vytvořil byl Zorka (ve „Velkém dni“ od Kirschona). Mezi další divadelní role patří: Kostěnko ( "Stříbrné údolí“ od Pogodina), Vasilij Vorobjov ( "Nesmrtelný" od Arbuzova a Gladkova), Alex ( " Moskva – Kreml“ od Afinogenova), Féďa (" Děvče z fabriky“ od Volodina), Kabačkov (" Dobráci“ od L . Zorina), Lomov ( "Je na světě taková žena" Agranenko), Arťem (Vidět do budoucna "L. Zorina) a další. Andrej Petrov svým postávám dodává přirozený šarm, vlídný a teplý humor.

Časem se stává i schopným režisérem. Nastudoval na scéně „Ústředního divadla Rudé Armády“ například „Cizí město“ od Stavinského (1960). "Hrozinka na slunci" od Hansberriho (1961), "Pozvánka k hrdinství" od Zacha a Kuzněcovové (1964), "Kasa Mare" I. Druceho (1961)v Leningradském divadle „Lensovetu“ režíruje „Přátelé a roky“ od L.A. Zorina (1963) a v moskevském MCHATu se též režisérsky projevuje.

Ve filmu hraje od roku 1945. Jsou to například tyto filmy: "Stalo se Donbasu", Vlak jede na východ" ( u nás se jmenoval „Dobrodružství v sibiřském expresu“, "Kubánští kozáci", "Doněčtí havíři" (Stalinova cena 1952), "Pobočník Jeho výsosti", "Příbuzní" a atd.


Jeho manželkou byla herečka Taťjana Lennikova z Moskevského uměleckého divadla (1924-1993), známá z filmů "Marita", "Denní hvězda" či "Zkouška dospělosti " atd.

Zemřel 11.července 1990 v Moskvě.


Ukončil studium při CTKA (1939).
Od roku 1939 — herec CTKA
Od roku 1973— je pedagogem katedry hereckého umění VGIKa. Následně pak režisérem divadla CTSA, MCHATu v divadle „Lensovetu“ v Leningradě. Byl pomocným režisérem pro práci s herci při natáčení velkofilmu režiséra Sergeje Bondarčuka „Vojna a mír“ .

Národní umělec RSFSR.(1970).

Filmografie:

1. Stalo se v Donbasu - 1945
2. Naše srdce - 1946
3. Syn pluku - 1946
4. Dobrodružství v sibiřském expresu - 1947 - Gončarenko
5. Setkání na Labi - 1949
6. Kubánští kozáci - 1949 – Vasja Tuzov
7. Pád Berlína - 1949
8. Doněčtí havíři - 1950 - Vasilij Orlov
9. Žatva - 1952
10. Tajemný vynález- 1953
11. Matka- 1955
12. Šli vojáci - 1958
13. Dva ve stepi - 1962
14. U tvého prahu - 1962
15. Lenin v Polsku - 1965
16. Zubařova dobrodružství - 1965
17. Pobočník jeho veličenstva - 1969 - Sirotin
18. Zmizelá expedice - 1975
19. Rudá černozem - 1977
20. Kocour v pytli - 1978
21. Shon nad shon - 1979
22. Tak i bude - 1979
23. Příbuzní - 1981 - Ljapin
24. Od večera do poledne - 1981
25. Sto radostí aneb Kniha velikých odhalení - 1981
26. Kytice mimózy a jiné květy -1984
28. Opravdu strašná historka - 1986
29. Mio, můj Mio - 1987
30. Vám se naše země nelíbí?!- 1988

Autor: Asmodej

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dobrodružství kriminalistiky (...

21:00 - 21:55

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Jednou skautem - navždy skaute...

20:55 - 21:55

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě 2 (2...

20:20 - 21:40

62 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Krejzovi (2018) [TV seriál]

20:15 - 21:45

67 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 158103
Osobností: 649208
Fotografií: 605110
Plakátů: 289248
Obsahů a biografií: 145064
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Bumblebee (2018)

Bumblebee
Bumblebee je vcelku dobry   scifi film.Je to takovy velky   a zluty robot,ktereho dostane   jista divka k 18   narozeninam.Je to film trochu   více >

Autor: 100000052556420 | Hodnocení: 6 / 10

I.Q. (1994)

I.Q.
Prumerna komedie s Meg   Ryan,ktera je mou oblibenou   hereckou.Take zde je Albert   Einstein,ktery ma genialni   napady.Meg Ryan zde hraje jeho   pribuznou,take vedkyni...Dobry   film!

Autor: 100000052556420 | Hodnocení: 6 / 10

Pach krve 4: Krvavý počátek (201...

Pach krve 4: Krvavý počátek
Čtvrtý snímek o   zabijáckých mongoloidech   nám prozradí, jak to   vlastně všechno začalo.   Přesněji řečeno, odkud se   ti kanibalští více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Stvůra (2017)

Stvůra
Jeden pošahanec větší než   druhej. Malé město velký   problém . Nevím jak ostatní   ale mě to moc nebralo.

Autor: wena | Hodnocení: 5 / 10

Elektra (2005)

Elektra
Snímek o známé komiksové   superhrdince vznikl jen a   pouze na základě filmového   zpracování o jiném   superhrdinovi a tím byl   'Daredevil' více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Andrej Petrov

Petrov Andrej

Naposled navštívené:
Andrej Petrov

Petrov Andrej

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.764/0.702