Zari

Paul Gross

Známý jako:
Paul Michael
Národnost:
Věk:
65
Narození:
30.4. 1959, Calgary, Kanada
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Nejlépe placený kanadský umělec - Paul Michael Gross, který se narodil 30. 4. 1959 v Calgery je nejen úspěšný herec, producent, režisér, zpěvák, ale i spisovatel. Pochází z rodiny armádního důstojníka, se kterým celá rodina cestovala nejen po Americe, ale i Evropě. Paul má mladšího bratra.

Vystudoval na Universitě Alberta v Edmontonu – herectví, a začínal v Shakespearových divadelních hrách – v hlavní roli Hamleta, nebo Romea, a nebo pro změnu v komedii - As You Like It - Jak se Vám líbí, kde hrál roli Silvia, nebo Lysandera a Sen noci Svatojánské. Z těch současnějších to byla role Bricka v úžasné divadelní hře podle Tennesee Williamse, ověnčené Pulitzerovou cenou v roce 1955 - Cat on a Hot Tin Roof – Kočka na rozpálené plechové střeše...kterou hrál po dobu jedné sezóny v roce 2000 na scéně divadla Manitoba Theatre Centre ve Winnipegu.

Paula Grosse zná náš filmový dívák snad nejlépe z TV seriálu, který byl dvakrát vysílán naší televizí - Chasing Rainbows – Cesta za duhou 1988, v roli Jacka Kincaida. Toto natáčení už bylo jeho čtvrtým vystupováním v seriálech kanadské televize, ale poprvé v hlavní mužské roli. Objevil se také v roli velrybáře Neda v dobrodružném filmu s Benem Crossem, v příběhu kapitána Nema - 20,000 Leagues Under the Sea – 20 000 mil pod mořem, nebo jako instruktor lyžování v Aspen Extreme z roku 1998.

Jeho nejznámější rolí však zřejmě zůstane konstábl Benton Fraser v TV seriálu - Směr jih, a nebo válečný film z roku 2008 Passechendaele, ve kterém nejen hrál, ale k němuž napsal scénář, režíroval jej a produkoval.

Paul Gross je také úspěšný zpěvák, který si skládá sám písně, a ty také natáčí – na svém kontě má Paul dvě alba Two Houses - 1997 a Love and Carnage – 2001. Mimo to má také ve své discografii několik singlů.

Paul je ženatý s kanadskou herečkou Marthou Burns, se kterou se seznámil při divadelní spolupráci v divadle v Otawě a oženil se s ní v roce 1988. Mají spolu dvě děti Hannah a Jacka. Paul Gross je velmi obdivuhodný a všestranný člověk, kterému navíc není lhostejná lidská bída, a hlavně utrpení dětí. Je předsedou několika charitativních organizací a zasazuje se o zlepšení sociálních pomínek především opuštěných dětí, a přispívá k tomu nemalými částkami.

Gross je nositelem několika cen Genie a Gemini, Actra a NBC Universal of Canada, Directors Guild of Canada a Nacional History Society. Jak jsem už zmínila, Paul Gross je nejlépe placeným umělcem v Kanadě. Ročně si údajně vydělá až 3 miliony dolarů.



Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Chvíle pro písničku (1977)

09:45 - 10:00

5 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

09:20 - 10:15

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

15 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

09:20 - 10:30

30 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Paul Gross

Gross Paul

Olga Malířová Špátová

Malířová Špátová Olga

Naposled navštívené:
Paul Gross

Gross Paul

Olga Malířová Špátová

Malířová Špátová Olga