Zari

Daniel Bambas

Povolání:
Národnost:
Věk:
44
Narození:
31.3. 1980, Uherské Hradiště, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herec Daniel Bambas považuje za doménu svého života divadelní herectví, širší veřejnosti je ale více známý účinkováním v televizních seriálech. Jeho matka Daniela Bambasová (*1954) je divadelní herečkou, v době Danielova narození působila ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, později přestoupila do Jihočeského divadla, Daniel tedy vyrůstal v Českých Budějovicích. Otec Ladislav Bambas býval také hercem, dnes podniká, s Danielou Bambasovou se ale rozvedl. Na jevišti stál Daniel již jako dítě díky matce, ta se jej ale od herecké dráhy snažila odradit. Daniel tedy vystudoval česko-anglické gymnázium v Českých Budějovicích, následoval roční pobyt v Rakousku.

Po prvním neúspěšném pokusu dostat se na DAMU pokračoval Daniel Bambas ve studiu angličtiny, svého snu se ale nevzdal a na DAMU byl nakonec přijat a vystudoval herectví (2004). Ještě v době studií si vyzkoušel práci ve filmu a v menší roli se objevil v kriminálce BOLERO (2004). Mezitím také získával první zkušenosti s divadelním herectvím a v Divadle Bez zábradlí hrál hlavní roli v muzikálu Cikáni jdou do nebe, pohostinsky účinkoval také v Divadle pod Palmovkou.

Po absolutoriu na DAMU získal angažmá v Divadle na Vinohradech (2004), kde působí dodnes. Dostal tady již řadu velkých hereckých příležitostí, hlavní roli hrál například v představení Lásky hra osudná, objevil se také v Adině pojednávající o životě slavné filmové hvězdy. V poslední době jej bylo možno vidět v muzikálu Do naha!, objevuje se také v osvědčených kusech světové klasiky (Marie Stuartovna, Caesar, Macbeth) a moderny (Obchodník s deštěm). Jako host působí i na dalších pražských scénách (například ve hře Skleněný zvěřinec v Divadle Metro).

Největší zviditelnění přinesly Bambasovi seriály RODINNÁ POUTA a VELMI KŘEHKÉ VZTAHY z produkce TV Prima. Tady hrál mladého právníka Petra Černého, ve stínu této role prozatím zůstávají další Bambasovy role před televizní i filmovou kamerou (SVATBA NA BITEVNÍM POLI, 2009). Kromě divadla se příležitostně věnuje také dabingu.

Autor: argenson

Životopis (biografie) / Informace:
Daniel Bambas se narodil 31.03.1980 v Uherském Hradišti. Vystudoval DAMU u Borise Rösnera. Jeho první filmová role byla ve filmu Bolero. Účinkoval také v divadle Bez zábradlí a v současné době je v angažmá divadla Na Vinohradech. Kromě jiného se věnuje také dabingu.

Autor: Jiika

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - 13. komnata Jiřího Helekala (2...

04:45 - 05:15

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Cesty víry (2005) [TV cyklus]

04:45 - 05:15

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

3 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:55 - 05:05

53 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Daniel Bambas

Bambas Daniel

Naposled navštívené:
Daniel Bambas

Bambas Daniel