Zari

Jana Stryková

Povolání:
Národnost:
Věk:
45
Narození:
22.4. 1979, Brno, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Brněnská rodačka, Jana Stryková se narodila v roce 1979. Již ve svých čtyřech letech stála na jevišti. První stálé angažmá jí bylo nabídnuté v Divadle F. X. Šaldy, v Liberci. A jak šel čas, stala se v dalších letech členkou v pražských divadlech a to v Divadle Rokoko, ve Švandově divadle, v Divadle na Vinohradech. Není to úplný výčet divadel, neboť spolupracovala i s dalšími.

Od letošního roku (2013), je na volné noze a je ji možno vidět ve Studiu DVA (Hlava v písku), kde hraje po boku Ivany Chýlkové nebo i Jana Potměšila. Hraje ve hře Kočka na kolejích, které patří do repertoáru Divadla na Vinohradech. Je jí vidět třeba i v divadle Ungelt (Vzpomínky zůstanou), nebo v Divadle Palace, ve Viole (Smluvní vztahy) – tato rozhlasová hra na jevišti je teprve v přípravách. Kdo ji nejvíce naučil na DAMU, je bez diskuse Ladislav Mrkvička, který byl jejím pedagogem, a proto jej má ráda i jako herce. Ve svém angažmá v Liberci hrála i s Aloisem Švehlíkem, na což má krásné vzpomínky.

V divadle Ungelt se potkává s manželi Zlatou Adamovskou a Petrem Štěpánkem, o kterých utrousí poznámku, že to jsou profící každým coulem. Na málo práce si nemůže stěžovat, neboť jde z role do role a k tomu pravidelně natáčí rozhlasové hry. Dabing zahraničních filmů jí rovněž není cizí (seriály Na lodi, 2. a 3. série 24 hodin).

Jana Stryková patří k velice sympatickým herečkám, a proto není divu, že když si jí nevšímá film, tak alespoň měla svůj prostor v televizi v seriálech Ordinace v růžové zahradě II, Letiště (2006), To nevymyslíš (2006), Dokonalý svět (2010), v pohádce Velký Honza ( 2012), a úplně čerstvě ji vídáme v seriálu Doktoři z Počátků (2013).

Když Jan Hřebejk připravoval natáčení filmu V zakázaném uvolnění, tak si ji vybral ke kolegyním, Zuzaně Stavné a Haně Vágnerové. Říká se, kdo si počká, ten se dočká, je to její první film, který jí potkal, a mohu říci, že se dost na něj načekala. Věřím, že to bude její odrazový můstek, to jí přeji já, její pes Jonáš a samozřejmě i její přítel Matěj…

Divadla, které jsem nejmenoval, kde ji můžeme potkat : Divadlo v Celetné, Divadlo Radka Brzobohatého, Divadlo Bez Zábradlí….

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se v Brně, kde také trávila své dětství až do dvanácti let, kdy se její rodiče rozvedli. Zůstala s matkou, se kterou se často stěhovaly.

Při studiu na DAMU si přivydělávala jako uklízečka, servírka, doučovatelka, chůva, moderátorka hotelových večírků, průvodkyně nebo také pracovala v modelingu.

Po absolvování DAMU v roce 2001 nastoupila angažmá v divadle F. X. Šaldy v Liberci, v sezóně 2003-2004 byla na volné noze a hrála v Divadle Bez Zábradlí, Letních shakespearovských slavností 2004, Divadle Viola, Divadle Radka Brzobohatého a Divadle v Celetné. Od roku 2004 má stálé angažmá v Divadle Rokoko.

Na obrazovce jsme ji mohli vidět v pohádce Hospoda U bílé kočky nebo v seriálu Dokonalý svět.

Byla krátce vdaná.

Autor: jorgemar

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jana Stryková

Stryková Jana

Křížová výprava (Crusade)

Křížová výprava
Crusade

San shi liu mi xing quan

San shi liu mi xing quan
San shi liu mi xing quan

Jiří Ančerl

Ančerl Jiří

Ztraceni v ráji

Ztraceni v ráji

Naposled navštívené:
Jana Stryková

Stryková Jana

Křížová výprava (Crusade)

Křížová výprava
Crusade

San shi liu mi xing quan

San shi liu mi xing quan
San shi liu mi xing quan

Jiří Ančerl

Ančerl Jiří

Ztraceni v ráji

Ztraceni v ráji