Zari

Zack Snyder

Národnost:
Věk:
58
Narození:
1.3. 1966, Green Bay, Wisconsin, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Před příchodem do Hollywoodu a zařazením mezi špičkové filmaře, byl Zack Snyder velmi váženým a vyhledávaným režisérem reklam a různých videoklipů.

Díky tomuto se dostal na různá místa a potkával samé významné osobnosti. Navštívil Tunisko, Čínu, potkal se se slaným cyklistou Lancem Armstrongem.

Jeho debutovým filmem byl snímek Úsvit mrtvých z roku 2004. Zack Snyder přisuzuje svoje nynější úspěchy poctivému navštěvování kurzů Art Center College of Design v kalifornské Pasadeně.

Další jeho film je velmi úspěšný historický snímek 300: Bitva u Thermopyl (2007) a Strážci - Watchmen. U filmu 300 se sám podílel na výcviku kaskadérů, které zahrnovalo pět dní velmi tvrdého výcviku. Díky všem těmto zkušenostem a zážitkům je dnes, velmi uznávaným režisérem.

Autor: luca-luciano

Životopis (biografie) / Informace:
vyrůstal v Connecticutu. Rok studoval malířství v Londýně a pak absolvoval Uměleckou školu designu v kalifornské Pasadeně. Od začátku 90. let se uplatnil jako kameraman a režisér reklamních spotů (Nike, Reebok, Budweiser, UPS, BMW, Audi, Nissan, Subaru, Gatorade aj.), za něž získal řadu ocenění. Režíroval také hudební videoklipy. Na přelomu tisíciletí koketoval s Hollywoodem a postupně přešel k celovečerní hrané tvorbě, do níž si přinesl dynamické pojetí akce a vytříbený vizuální smysl. Jeho filmy spojuje záliba ve fantasknu i nadprůměrný divácký zájem. Za režii snímku 300: Bitva u Thermopyl dostal výroční sci-fi cenu Saturn. S druhou manželkou Deborah Snyderovou (roz. Johnsonovou) založil výrobní společnost Cruel & Unusual Films. Ze dvou manželství má šest dětí.
-mim-, Filmový přehled 2010/12

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zack Snyder

Snyder Zack

John Mills

Mills John

Naposled navštívené:
Zack Snyder

Snyder Zack

John Mills

Mills John