Zari

Lynn Collins

Povolání:
Rodné jméno:
Viola Lynn Collins
Národnost:
Věk:
47
Narození:
16.5. 1977, Houston, Texas, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Rozená Viola Lynn Collins je americká herečka, která se narodila v Texasu 16. května 1977. Navštěvovala školu Juilliard School se zaměřením na drama. První zkušenosti získávala v divadle, kde hrála ve Shakespearových hrách a získala roli Ofélie v Hamletovi, kterého hrál Liev Schrieber. Mimo divadelní prkna jsme j mohli zahlédnout v seriálech "Zákon a pořádek" (1999) nebo "Push, Nevada" (2002) a v několika nevýrazných televizních filmech.

Hru Hamleta viděl i velký Al Pacino a společně s režisérem Michaelem Radfordem ji obsadili do svého chystaného snímku "Kupec benátský" (2004). Roli Portii měla původně hrát Cate Blanchett, ale režisérovi se Lynn líbila o něco víc. Během natáčení jí museli někteří herci pomáhat docílit britského přízvuku. Snímek sklidil pozitivní reakce na všech frontách a kariéru mladé herečky pomohl nastartovat.

Následovaly komediální snímky "50x a stále poprvé", "Přes noc třicátnicí" (2004), romantické drama "Dům u jezera" (2006), hororu "Brouk" z téhož roku, nebo temného thrilleru s názvem "23" (2007) s Jimem Carreym v hlavní roli. Pokaždé se však jednalo o vedlejší role. Větší příležitostí pro ni byla komedie "Zmatená duše" (2007), kde si zahrála po boku Matthew Perryho.

S oceňovaným tvůrcem Alanem Ballem spolupracovala na filmu "Důvěrnosti" (2007) a objevila se i v první řadě upírského seriálu "Pravá krev" (2008). Nezalekla se ani otevřených sexuálních scén, kterých tu má s Ryanem Kwantenem poměrně dost. V roce 2009 se Lynn objevila po boku Hugh Jackmana ve filmu podle comicsu "X-Men Origins: Wolverine", kde ztvárnila mutantku Kaylu Silverfox a také již vešla do povědomí více divákům. Při konkurzu navíc porazila i své zkušenější kolegyně Kelly Hu a Maggie Q.

V roce 2008 se provdala za Stevena Straita a je jednou z hlavních postav ve fantasy "John Carter: Mezi dvěma světy" z roku 2012, kde se podruhé setkala s Taylorem Kitschem, který hrál také v Originu o Wolverinovi a vystupoval pod jménem Gambit. O režii Cartera se postaral Andrew Stanton, který má na svém kontě animované hity od Pixaru - "Hledá se Nemo" (2003) a "WALL-E" (2008). Bohužel u svého prvního hraného počinu se příliš ocenění nedočkal a neodpovídaly tomu ani slabé tržby, které film utržil v kině.

Autor: Langley

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lynn Collins

Collins Lynn

Naposled navštívené:
Lynn Collins

Collins Lynn