Cerven

Rachel Hurd-Wood

Povolání:
Národnost:
Věk:
33
Narození:
17.8. 1990, Surrey, Anglie, VB
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
„Je to jako sen, v jedné minutě utíkám přes dětské hřiště na matematiku a v další letím do Hollywoodu.“

Anglická herečka Rachel Clare Hurd-Wood se narodila 17. srpna 1990 v Londýně jako starší ze dvou dětí Filipovi a Sarah Hurd-Woodovým.

V třinácti letech se poprvé postavila před kameru ve filmu Petr Pan spolu s Jasonem Isaacsem, kde si zahrála Wendy Darling. V tomto filmu si zahrál i její mladší bratr Patrik. U kritiků i diváků měl film velký úspěch. Rachel za něj byla nominována v Young Artist Awards za nejlepší mladou herečku v hlavní roli.
Následující rok získala roli v anglickém televizním filmu Sherlock Holmes a případ hedvábné punčochy. Poté natočila duchařský horor Americká kletba, ve kterém si zahrála po boku Donalda Sutherlanda a Sissy Space.

Výrazněji na sebe upozornila v roce 2006 ve filmu režiséra Toma Tykwera, v adaptaci bestselleru německého spisovatele Patricka Süskinda, Parfém: Příběh vraha. Zahrála si v něm Lauru Richis po boku Dustina Hoffmana a Alana Rickmana. Byla za ni nominována na nejlepší herečku ve vedlejší roli.
V roce 2009 si zahrála ve dvou filmech.

V dobrodružném fantasy Solomon Kane, kde ztvárnila postavu Meredith Crowthorne, si znovu zahrála se svým mladším bratrem Patrikem (Samuel Crowthorne). A v kriminálním hororu Dorian Gray po boku Bena Barnese a Collina Firtha hrála roli Sibyl Vane.

Rok poté si zahrála v Tomorrow, When the War Began a v roce 2011 by se měla objevit ve filmu The Last Furlong.

Rachel si zahrála v několika hudebních videoklipech. Ve volném čase poslouchá rap a hip hop. Stále žije s rodiči a bratrem. Studuje na univerzitě College v Londýně.

Autor: Roux

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rachel Hurd-Wood

Hurd-Wood Rachel

Naposled navštívené:
Rachel Hurd-Wood

Hurd-Wood Rachel