Zari

Petr Jablonský

Povolání:
Národnost:
Věk:
44
Narození:
15.10. 1979, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Velice oblíbený imitátor filmových herců, politiků a známých lidí Petr Jablonský se narodil v roce 1979 v Praze, jeho otec je poměrně známý textař Milan Jablonský. Rodiče se velice brzy rozvedli a Petra vychovávala matka s otčímem, který s ním nezacházel v rukavicích, pro všechny byl Petr budižkničemu, jeho šaškování jej nikdy neuživí, začal trpět depresemi. Petr již ve školních lavicích byl šprýmař, imitoval pedagogický sbor na škole, učení šlo asi tak jako Čuřilovi, v podání Ladislava Peška. Po škole se přihlásil do výběru na konzervatoř na obor dramaticko-hudební. Dopadlo to více než dramaticky, pro jeho nesrozumitelnost a vadu v řeči, mu poděkovali za snahu a začal si vybírat nějaký učební obor, bylo to SOU obchodní a protože známky nebyly takové, se kterými by se mohl chlubit, ale byla tu ještě další možnost - vyučit se řezníkem nebo prodavačem.

Stále častěji se mu honí hlavou hloupé nápady, myslí na sebevraždy, z jeho zdravotních problémů jej vytrhne jeho otec, který si jej vezme k sobě. Když byl prohlášen za zletilého, odchází z domova a hraje v kabaretu, kde dělá to, co divák očekává a co umí nejlépe. To je něco, na co myslel, ještě když byl kluk. Poznal manažerku Halinu Němcovou, která mu nabídla spolupráci a ta stále trvá. V roce 1999 Petr podepisuje smlouvu k natáčení propagační kazety, kterou uviděl známý režisér a dramaturg České televize František Polák. Pozval jej do natáčení Šance i silvestrovského pořadu Paráda, pořady mají u diváků úspěch a mladík Petr má otevřenou cestu k velké kariéře. Režisér Polák připravuje pro Jablonského další výstupy. Účinkuje v silvestrovském pořadu, slyšíme jej v rozhlase, baví posluchače s Petrem Novotným, televizní stanice se o něj perou. Díky F. R. Čechovi, může hrát v jeho hře Dívčí válka a ve hře Otylka u Pavla Trávníčka. Čas od času si jej zve Luděk Sobota do představení Ze Soboty znovu na Šimka. Při účinkování v televizi jej moderátoři vyzývají, aby imitoval někoho známého. Daří se mu napadobovat úspěšně hlasy Bolka Polívky, Václava Klause, Václava Havla, Miloše Zemana a dnes již zapomenutou Petru Buzkovou.

Dává si stavět domek na Klatovsku, kde je krásná okolní krajina, má přítelkyni Lucii, šíleně kouří, neumí vařit, uvaří snad jen čaj a každý se mu zavděčí, když mu uvaří knedlo-vepřo, zelí již být nemusí.

Začal již i točit filmy, účinkoval ve filmech Tady hlídám já a Andílek na zabití.

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:25 - 01:10

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

39 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

4 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

29 minut již uběhlo
146 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Petr Jablonský

Jablonský Petr

Naposled navštívené:
Petr Jablonský

Jablonský Petr