Zari

Hana Vagnerová

Povolání:
Národnost:
Věk:
41
Narození:
21.2. 1983, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Hana Vagnerová se narodila v Praze 21. 2. 1983. Když ukončila studium na gymnáziu, přihlásila se na DAMU a byla přijata. V jejím rozhodnutí ji podporovali rodiče, kteří pracují s počítači, a sestra, která je právník.

Viděli jsme ji v Tv seriálech Zdivočelá země, Horákovi, Redakce, On je žena, Proč bychom se netopili. Hrála v Tv pohádkách a účinkovala ve velkofilmu Báthory Juraje Jakubiska.

Největší popularitu si u diváků získala svojí rolí Zuzany Dvořákové – Sovové, v populárním i kritikou ceněném seriálu Vyprávěj. Za svůj výkon v seriálu, který stále pokračuje natáčením dalších dílů, "musela" dostat od Herecké asociace cenu, která se dává Televiznímu talentu roku.

V době vzniku tohoto článku jsou již v Tv Nova připraveni dáti do vysílání po prázdninách 2011 seriál, který již byl vysílán. Repríza je určena (nejen) pro ty diváky, kteří jej propásli. Jedná se o kriminální 16ti-dílný seriál Expozitura, který přiblíží a zmapuje kriminální činnost Berdychova gangu. Už to nebude dlouho trvat a v září uvidíme a zhodnotíme…

Nyní je herečkou v Divadle v Řeznické a občas si odskočí do divadla Rubín, kde hraje ve hře Fotbal, má láska.

Účinkovala v dalších seriálech: v česko - slovenské koprodukci, Odsouzené (2009 - 2010), Dr. Ludski (2011)...

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Hana Vagnerová vyrůstala na pražském Jižním městě. Oba její rodiče jsou programátoři. Vystudovala na DAMU. Během studií (ale i po nich) se věnovala modelingu. Hana se rozhodovala mezi studiem herectví a ekonomií. Nechybělo tedy mnoho a mezi herečkami se mohla objevit inženýrka ekonomie.

Ani přes svůj nízký věk nedostává role naivek. Jen jednou hrála chudou dívku v pohádce. Hana debutovala v roce 2003 ve studentském filmu Seance Fiction. Tento film Haně odstartoval televizní hereckou kariéru.

Filmy:
Seance Fiction (2003)
Růženka, zvaná Šípková (2006)
Pokus (2006)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (2007)
Vyvraždění rodiny Greenů
Aussing (2007)
Pohádkové počasí (2008)
Bathory (2008).

Seriály:
To jsem z toho jelen (2003)
Redakce (2004)
On je žena! (2004)
To nevymyslíš (2006)
Horákovi (2006)
Proč bychom se netopili (2008)
Zdivočelá země (2008)
Expozitura, Ďáblova lest (točí se).

Divadlo: Naše městečko, Miláček, Ornifle, České Vánoce, Anna Karenina, Libertin, Tramvaj do stanice Touha, Na posteli, Faust, Don Juan, Oresteia II. Dále účinkovala v pohádce Probuzená skála.

Autor: veverka-zrzka

Životopis (biografie) / Informace:
Hana Vagnerová
(* 21. 2. 1981) česká herečka. Narodila se v Praze. Matka pracuje v oblasti bankovnictví a otec programuje. Má starší sestru Zuzanu, která se věnuje právu. Hana vystudovala gymnázium a další její školou byla pražská divadelní fakulta AMU. V šestnácti letech zkusila štěstí, když se zúčastnila konkurzu do modelingové agentury. Uspěla. Snad jí dopomohla i její silně štíhlá postava. Dnes vlastně nezamlčuje to, že měla problémy s anorexií. 37 kilogramů na výšku 170 cm je doopravdy hodně málo.

Hned také přišly první zakázky, nějaké reklamy a focení. Za hodinu práce obdržela spoustu peněz. Pro mladou dívčinu to bylo super. Po čase se však rozhodla pro profesi herečky. Nikdy předtím však nechodila do divadla, nenavštěvovala žádný dramatický kroužek a nikdo z rodiny neměl s divadlem nic společného.

Účinkovala v divadle Extrém a v Disku (Tramvaj do stanice Touha) a v A studiu Rubín. U diváků uspěla rolí obrnou postižené dívky ve hře Na posteli Bedbound a nebo jako Markéta ve Faustovi.

Z televizních rolí: seriál On je žena

Jejím přítelem je Marko, mladý Srb, který na FAMU studoval režii.

Autor: hvezdyn

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se! (1998) [TV cyklus]

11:50 - 12:15

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

5 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 13:00

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hana Vagnerová

Vagnerová Hana

Mason Gamble

Gamble Mason

Skinhead Attitude

Skinhead Attitude

Naposled navštívené:
Hana Vagnerová

Vagnerová Hana

Mason Gamble

Gamble Mason

Skinhead Attitude

Skinhead Attitude