Zari

Jana Bernášková

Povolání:
Známá jako:
Jana Merkner Bernášková
Národnost:
Věk:
43
Narození:
21.2. 1981, Krnov, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
V dětství ji kromě horolezectví, záchranářství či sborového zpěvu nesmírně bavilo chodit do školního dramatického kroužku, a proto se později zkusila přihlásit na ostravskou Janáčkovu konzervatoř. Na studia se bez problémů dostala a navíc si poměrně brzy vyzkoušela i účinkování v divadle.

Poprvé se objevila na scéně Divadla Petra Bezruče v Ostravě, poté hostovala v ostravském Národním divadle moravskoslezském. Zde jí po dvou letech nabídli literární stipendium a o další dva roky později, v jejích osmnácti letech, tu získala stálé angažmá. Během desetiletého působení na této přední moravské scéně si zahrála například Terinu v Romanci pro křídlovku, Julii v Romeovi a Julii (do role Julie byla obsazena již jako sedmnáctiletá), Irinu ve Třech sestrách, Ofélii v Hamletovi či Odinu. V roli Julie se představila jako host také v Moravském divadle v Olomouci. Další hostování ji přivedlo do Prahy. V Divadle na Vinohradech ztvárnila roli Blanche v inscenaci Král se baví, v Činoherním klubu účinkovala ve hře Ďáblova houpačka.

K divadlu později přibylo také filmování. Vidět jsme ji mohli například ve snímcích Duše jako kaviár a Bestiář či na televizních obrazovkách ve filmech Král ozvěny, Komu zvoní hrana, Ječmínek aj.

Žije s dramatikem a režisérem Davidem Drábkem, s nímž má malou dceru Justýnku. Tu znají i všichni diváci Ulice jako Betyinu dcerku Barborku. Společně s partnerem ještě na dálku adoptovali indickou holčičku Anushu, která díky jejich podpoře získá ve své zemi vzdělání.

Autor: standa.kasna

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

16 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

16 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jana Bernášková

Bernášková Jana

B.J. Jones

Jones B.J.

Ann Mahoney

Mahoney Ann

Naposled navštívené:
Jana Bernášková

Bernášková Jana

B.J. Jones

Jones B.J.

Ann Mahoney

Mahoney Ann