Zari

Len Wiseman

Rodné jméno:
Len Ryan Wiseman
Národnost:
Věk:
51
Narození:
4.3. 1973, Fremont, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Len Wiseman se narodil 4.3.1973 ve Fremont, státě California. Wiseman pronikl do filmového prostředí a režie spoluprácí na výtvarném řešení filmů Godzilla, Men In Black, nebo Den nezávislosti.Má cit pro umění a design, takže se záhy začal živit reklamami. Například na PlayStation, Time Warner, Oracle, Intel apod. Odtud se dostal k tvorbě videoklipů.Byl oceněn na MTV Awards v roce 2002 za klip “Stick ´Em Up“ od Quarashi. Za videoklip “Across the Universe” pro Rufuse Wainwrighta získal v roce 2002 cenu MVPA Award za nejlepší režii. Mimo jiné natočil Wiseman videoklipy pro Megadeath, En Vogue, Static-X, Paula Oakenfelda nebo Brooke Allison.

Len Wiseman proslul osobitým stylem a udělal si dobré jméno, proto si ho brzy všiml Skip Williamson z Lakeshore Records. Když viděl Wisemanovu práci na klipu pro Rufuse Wainwrighta, zatlačil Williamson na Lakeshore, aby si přečetli jeho scénář k Underworldu. Wiseman a Danny McBride se potkali přes jejich společného agenta Nicka Reeda. Zjistili, že se zajímají o stejný druh filmů. Scénář pro Underworld byl s nadšením přijat a film spatřil světlo světa v roce 2003. Snímek si našel své nadšence a o rok později hlavní hrdinka filmu Kate Beckinsale vstoupila do svazku manželského s Lenem Wisemanem.

Rok 2006 přinesl pokračování Underworld s podtitulem "Evolution". Úspěch znovu zaručen a začalo se připravovat další pokračování. Underworld "Vzpoura Lycanů", se objevilo v roce 2009 a odehrává se bez účasti Kate Beckinsale i režiséra Lena Wisemana, který se tentokrát podílel na snímku pouze jako výkonný producent a autor námětu. Hlavní role se zhostila Rhona Mitra a o svou první režii se postaral Patrick Tatopoulos - špičkový filmový výtvarník a autor filmových nestvůr. Příběh se tentokrát neodehrává v současnosti, nýbrž v minulosti a ukazuje, jak to vše začalo.

V roce 2007 přivádí do kin pokračování úspěšné akční série - Smrtonosná past 4.0. V hlavní roli opět zazářil Bruce Willis. Režisér předvedl perfektně akční podívanou nasáklou adrenalinem i humorem.Wisemen si v roce 2010 odběhl natočit pilotní díl k seriálu Hawaii Five-O, jenž se nechává inspirovat stejnojmenným seriálem z roku 1968. Seriál je převeden do současnosti a snaží se oslovit nové publikum.

Opět jako výkonný producent a scénárista se vrací ke své sérii. Vrací se i Kate Beckinsale a bude mít opět plné ruce práce.Režie se ujala neznámá dvojice - Mans Marlind a Björn Stein. Stejně jako všechny předchozí díly, i tento bude oplývat obrazově modrým filtrem. Premiéra filmu stanovena v roce 2011. Rok 2012 plánuje Wisemen ve stylu sci-fi, a chystá remake klasiky Total Recall (1990). Tehdy režíroval Paul Verhoeven a hlavní roli si střihl Arnold Schwarzenegger.Film čerpá z povídky Philipa K. Dicka. Zde si Wisemen do hlavní role vybral Colina Farrella. Sekundovat mu bude něžné pohlaví v podobě Jessici Biel a Kate Beckinsale.

Autor: Langley

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Chvíle pro písničku (1977)

09:45 - 10:00

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

09:20 - 10:15

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

11 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

09:20 - 10:30

26 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Len Wiseman

Wiseman Len

Eva Kristínová

Kristínová Eva

Jonáš Hloušek

Hloušek Jonáš

Jason Benson

Benson Jason

Dva výtečníci (I Due superpiedi quasi piatti)

Dva výtečníci
I Due superpiedi quasi piatti

Naposled navštívené:
Len Wiseman

Wiseman Len

Eva Kristínová

Kristínová Eva

Jonáš Hloušek

Hloušek Jonáš

Jason Benson

Benson Jason

Dva výtečníci (I Due superpiedi quasi piatti)

Dva výtečníci
I Due superpiedi quasi piatti