Zari

Shia LaBeouf

Rodné jméno:
Shia Saide LaBeouf
Známý jako:
Shia La Beouf / Shia LeBouef
Národnost:
Věk:
38
Narození:
11.6. 1986, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
1.76 m vysoký jedináček Shia Saide LaBeouf se narodil 11.6.1986 v Los Angeles, Kalifornie, rodičům Jeffreymu LaBeouf a Shayně Saide. Matka byla balerínou, otec válečným veteránem z Vietnamu. Malý Shia byl odjakživa veden k židovskému náboženství, koneckonců jeho matka má židovské kořeny. Traduje se, že od svých deseti let kouřil s otcem tajně marihuanu. O svých rodičích ale prohlašoval, že jsou „podivní“. Dnes jsou jeho rodiče rozvedení, Shia žije se svou matkou v Los Angeles.

Ve věku 13 let jej tradičně oslavili v baru Micva při ceremonii uvítání židovského chlapce. Svou hereckou kariéru začal komediemi, vtipnými scénkami v jeho sousedství, v "káva klubech". Dnes musíme poukázat na to, že nadaný Shia pozměnil svůj žánr a zvládá akčnější a dramatičtější role, než jsou komedie, a to např. "Disturbia" (2007), "Transformers" (2007), "Transformers: Revenge of the Fallen" (2009), "New York, I Love You" (2009), "Wall Street: Money Never Sleeps" (2010) ...

Shiu baví vytvářet nezávislé krátké filmy se svými přáteli. Slaví Vánoce a Chanuku. Navštěvoval prestižní Hamilton Academy of Music v Los Angeles spolu s herci, jako jsou Emile Hirsch, Fernanda Romero, Rachel Kiri Walker, Candace Lifson, Kyla Pratt, Kaitlin Doubleday a Cherish Lee. Hraje na bicí. Rád poslouchá System of a Down, 50 Centa, Eminema, D12, Led Zeppelin a další.

Nosí kontaktní čočky. Přispívá na fond dětí. Jeho dobrým kamarádem je herec Channing Tatum. Kariérně jej inspiruje Dustin Hoffman, Jon Voight a Jodie Foster. V červenci 2008 byl zatčen za řízení pod vlivem alkoholu poté, co byl zapojený do autonehody, z které vyvázl se zlomenou rukou. Musel podstoupit rozsáhlou operaci, která trvala 4 hodiny.

Od srpna 2009 je ve vztahu s Carey Mulligan, s kterou se poznal při natáčení "Wall Street: The Money never Sleep". Na otázku veřejnosti, jaké je to být celebritou, odpověděl: "Až se jí stanu, dám vám vědět.".

Autor: zuzana.shilla.novak

Životopis (biografie) / Informace:
Shia LaBeouf je synem cajunského otce a židovské matky, po nichž zdědil umělecké sklony. Už ve dvanácti letech vystupoval jako kabaretní komik v pasadenském klubu The Ice House. Hostoval v několika TV seriálech, mj. Caroline in the City (Caroline ve městě), Jesse (uveden v TV), Suddenly Susan (Správná Susan – TV), Touched by an Angel (Dotek anděla – TV), The X-Files (Akta X – TV), Freaks and Geeks (Machři a šprti – TV), ER (Pohotovost – TV). V konkurzu získal hlavní roli uličnického Louise v rodinném sitcomu Even Stevens (2000-03, Báječní Stevensovi – TV), za niž obdržel Cenu Emmy.

Jako teenager se uplatnil i ve filmech, nejlépe v adaptaci bestselleru Louise Sachara ze zvláštního nápravného tábora pro mladistvé Díry, ve kterém ztělesnil ústřední postavu Stanleyho Yelnatse. V dospělejším věku zaujal především úlohou studenta Kalea v thrilleru Disturbia. Postava Sama Witwického, jenž zachraňuje svět v akčním hitu Transformers, mu přinesla velkou popularitu, která se nepochybně ještě zvýší, až bude do kin uveden čtvrtý díl dobrodružství Indiany Jonese, v němž hraje syna proslulého archeologa.

Společně s Lorenzem Eduardem napsal a režíroval experimentální kr. f. o rasové nesnášenlivosti Let’s Love Hate (2004, Milujme nenávist), oceněný na několika menších festivalech.


-mim-, Filmový přehled 2007/10

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Shia LaBeouf

LaBeouf Shia

Winslow Fegley

Fegley Winslow

Naposled navštívené:
Shia LaBeouf

LaBeouf Shia

Winslow Fegley

Fegley Winslow