Zari

Pamela Adlon

Povolání:
Rodné jméno:
Pamela Fionna Segall
Známá jako:
Pamela Segall; Pamela S. Adlon; Pamela Segall Adlon
Národnost:
Věk:
58
Narození:
9.7. 1966, New York City, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se 9. července 1966 v New Yorku. Krom herectví se převážně věnuje také dabingu. O práci nemá nouzi, jelikož vlastní obdivuhodný "chraplák", se kterým může dabovat jak ženu, tak muže. Její jméno je občas psáno také jako Pamela Segall nebo Pamela Adlon Segall.

Za svůj dabing v TIME SQUAD byla nominována na cenu Annie. Aby v roce 2002 vyhrála cenu Emmy za propůjčení hlasu Bobbymu Hillovi v seriálu TATÍK HILL A SPOL. Toto ocenění jí otevřelo dveře do světa hraného filmu. Filmový debut ovšem prožila o mnoho let dříve v pokračování filmu Pomáda - tedy Pomáda 2 (1982). Po několika menších rolích se opět vrátila k dabingu, kde namluvila jednu z postav v úspěšných snímcích Animatrix (2003). V roce 2006 vystupovala jako hlas Andy v Cartoon network SQUIRREL BOY.

Své dvě nejpopulárnější, hrané role ovšem ovládla v populárním seriálu CALIFORNICATION, kde hraje manželku jednoho z hlavních hrdinů a "přisprostlém" sitcomu Lucky Louie, kde rovněž ztvárnila manželku titulního hrdiny. V poslední době se také pilně věnuje dabingu pohádkám o víle Zvonilce.

Autor: Doudis19

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pamela Adlon

Adlon Pamela

Naposled navštívené:
Pamela Adlon

Adlon Pamela