Zari

Martin Trnavský

Povolání:
Národnost:
Věk:
53
Narození:
8.3. 1971, Brno, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Martin Trnavský (* 8. 3. 1971) je český herec, kterého diváci asi nejvíce znají ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Pochází z Brna. Než začal studovat herectví, tak v divadle byl, dle svého tvrzení, všehovšudy jenom dvakrát. Rozhodoval se vlastně mezi herectvím a jachtingem. Herectví zvítězilo. Po herecké škole (JAMU) nastoupil do Činoherního klubu. V té době odmítal veškeré nabídky na filmování i účinkování v televizi. Po půlroce činnosti v Činoherním klubu odešel do Brna. Měl štěstí, ihned obdržel postavu Othela v Městském divadle. Za vzor považuje divadla malých forem – např. Semafor, či práci Lasici a Satinského. Za své vzory považuje právě Milana Lasicu a ještě Bolka Polívku. Vedle hraní píše i filmové scénáře.

Pak opět přišly nabídky na účinkování ve filmu i televizi. To už je neodmítal. Herec přitahuje diváky do divadla i díky tomu, že je viděn na obrazovce. Účinkování v seriálu Ordinace v růžové zahradě přijal s velkou radostí. Scénáře seriálu považuje za vysoce kvalitní, a také mu jeho role umožňuje pohybovat se vedle spousty ženských.

Martin Trnavský má vlastní divadelní společnost Frída. Jeho domovskou scénou je Divadlo Bolka Polívky v Brně. Spolupracuje s režiséry Jakubem Nvotou a Dodo Gombárem. Ke spolupráci zvou i slovenské herce. Jeho divadelní prvotina se jmenuje Sex, drugs, tock & roll.

Jeho první televizní zkušeností byla postava právníka v seriálu Světla pasáže. Seriál však neměl dlouhého trvání. Ve filmu na sebe upozornil rolí šéfa léčebny pro drogově závislé ve filmu Roberta Sedláčka Pravidla lži. U komedie Muži v říji byl spoluautorem scénáře.

Má přítelkyni Hanku. Spolu vychovávali Hančinu dceru Báru. V roce 2005 vyhrála Miss Jižní Moravy a při celostátní soutěži skončila pátá.

Martin Trnavský se rovněž může pochlubit sportovní kariérou. Hodně hrával tenis. Od sedmnácti let se věnoval hodně jachtingu. Dvakrát vyhrál mistrovství republiky. Byl i v jachtařské reprezentaci. V roce 1992 měl jet reprezentovat do Barcelony. Měl v úmyslu studovat Fakultu tělesné výchovy a sportu. Zvítězily však přijímačky na JAMU, které probíhaly v lednu.

Autor: hvezdyn

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

82 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

00:50 - 01:45

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:40 - 01:40

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martin Trnavský

Trnavský Martin

Paul Thomas Anderson

Anderson Paul Thomas

Richard Wallace

Wallace Richard

Naposled navštívené:
Martin Trnavský

Trnavský Martin

Paul Thomas Anderson

Anderson Paul Thomas

Richard Wallace

Wallace Richard