Cerven

Marcel Školout

Povolání:
Národnost:
Věk:
59
Narození:
7.6. 1965, Otrokovice, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Pochází z Otrokovic, kde absolvoval gymnázium. Do svého prvního angažmá nastoupil ve Státním divadle v Opavě jako elév baletního souboru. Poté se stal členem baletního souboru tehdejšího Státního divadla v Ostravě (dnes NDM), o tři roky později se stal sólistou souboru operety.

Od poloviny 90. let pravidelně hostuje v činohře NDM, např. jako Popel – Drahomíra aneb Krvavé křtiny, Klausův mluvčí – Gottland, Tony Romeo – Donaha! (Hole dupy), Četník / Laco Totín – Balada pro banditu, Tomáš Hubička – Sen noci svatojánské, také v baletu NDM – např. Kníže z Courlandu – Giselle nebo Ceremoniář – Spící krasavice.

Na svém kontě má více než sedm desítek rolí v operetách i muzikálech. Z těch nejvýznamnějších jmenujme alespoň tyto: Ferda Čupr v muzikálových Zvonokosech, Aramis v operetě Tři mušketýři Rudolfa Frimla, dvojrole Jerry/Dafné v muzikálu Sugar (Někdo to rád horké), Ambrosius Kemper v Hello, Dolly!, Quasimodo v autorském muzikálu Dana Fikejze a Michala Taranta Zvoník u Matky Boží, Generál Otto von Stadt ve světové premiéře nové verze muzikálu Marguerite, Velkej Jule v muzikálu Sázky z lásky (Guys & Dolls), Karel IV. v muzikálu Noc na Karlštejně, Baba Jaga v jevištní premiéře muzikálové revue Mrazík, Buzz Collins v Divotvorném hrnci, Juda v muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, kníže Leopold Maria von Lippert-Weylersheim v Čardášové princezně nebo Komisař Geoffrey Hudgens ve světové premiéře muzikálu Fantom Londýna.

Zdroj: Národní divadlo moravskoslezské, Ostrava

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

11:05 - 12:00

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Dokonalí mořští predátoři

11:45 - 12:35

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Psí domov (2019)

10:15 - 12:15

91 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Kdo se ptá?

11:10 - 12:15

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marcel Školout

Školout Marcel

Naposled navštívené:
Marcel Školout

Školout Marcel