Zari

Ian Somerhalder

Povolání:
Rodné jméno:
Ian Joseph Somerhalder
Národnost:
Věk:
45
Narození:
8.12. 1978, Covington, Louisiana, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ian Somerhalder se narodil 8. prosince 1978 v Covingtonu v Louisianě v USA a je synem maskérky a stavaře.

Jízdu na koni a rybaření už v 10 letech vyměnil za modelingová pole. Pěkného klučinu si totiž vyhlídli pánové v prestižních modelingových agenturách Guess a Versace.

Na střední sice praktikoval závodně některé sporty, ale nabídky od společností jako Calvin Klein, Dolce a Banana nebo Gucci byly jasně silnější a tak Ian Somerhalder procestoval půlku světa ještě než mu bylo osmnáct let.

Teprve po té zakotvil na vysoké škole a zkusil se věnovat herectví. Až náhodný objev v tuctovém komparzu ho katapultoval do filmu.

Objevil se v několika seriálech a filmech. Seriál Ztraceni (LOST)je pro něj největší příležitostí a zážitkem. Už jen proto že se při natáčení dal dohromady s Maggie Grace, která v seriálu hraje jeho nevlastní sestru Shanonn.

Jeho otec Robert, stavební podnikatel, je anglicko-francouzského původu, jeho matka Edna měla zase předky mezi domorodými Indiány a Iry a vyrůstala na prasečí farmě v Mississippi.

Příjmení Somerhalder získal od svého adoptivního pradědečka. Jeho biologický pradědeček, který byl zámožný anglický velkostatkář, přivedl do jiného stavu jednu ze svých milenek. Zaplatil přistěhovaleckému pracovníkovi za to, že si tuto ženu vezme a dá dítěti příjmení.

Jeho rodiče se rozvedli v Ianových třinácti letech. Začal žít s matkou, která ho přihlásila do katolické školy a věřila, že se jednou prosadí v showbiznisu. A byla to také ona, která ho dostala k profesionálnímu modelingu.

Jeho první velká role byla ve filmu režiséra Rogera Avaryho Pravidla vášně. Poté následovaly role v seriálu Smallwille (postava Adama Knighta), Lost (Boone Carlyle), Kriminálka Las Vegas, Kriminálka Miami, Zákon a pořádek nebo Znovu na světě.

V listopadu 2000 se Ian jako vůbec první mužská celebrita stal Nejkrásnějším mužem měsíce na webových stránkách mostbeautifulman.com. V březnu 2006 vyhlásila agentura DNA Models Top 10 mužských modelů, mezi kterými znovu figuruje i Ian.

Boone patřil spolu se svou nevlastní sestrou Shannon v seriálu Ztraceni mezi nejhezčí trosečníky. Krásná tvář bohatých rozmazlených modelů jim zajistila role.

Autor: Cardigan

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Komici na jedničku (2010) [TV ...

22:40 - 23:35

46 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Čtverec (2017)

22:50 - 01:20

36 minut již uběhlo
114 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:00 - 23:55

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:55 - 23:45

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ian Somerhalder

Somerhalder Ian

Naposled navštívené:
Ian Somerhalder

Somerhalder Ian