Zari

Pavla Vitázková-Ptáčková

Povolání:
Rodné jméno:
Pavla Ptáčková
Známá jako:
Pavla Vitázková
Národnost:
Věk:
45
Narození:
21.12. 1978, Brno, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Pavla Ptáčková se narodila 21. 12. 1978 v Brně. Herečkou se chtěla stát od té doby, co jí učarovaly scény z pohádky Tři oříšky pro Popelku, kde Libuše Šafránková jede na Juráškovi.

Při studiu na gymnáziu tančila v muzikálu West Side Story a již v 17-ti letech hrála Desdemonu v klasickém dramatu Othello. Po maturitě se její domovskou scénou stalo Městské divadlo Brno, kde ztvárnila řadu rolí - Solveig v Peer Gynt, Hela v Mistr a Markétka, Milady de Winter v Tři mušketýři atd.

Její první filmová role byla v TV pohádce O princezně z Rimini, následovala Duhová pana a O princezně se zlatým lukem. Do širšího podvědomí televizních diváku se dostala v roce 2004, kdy hrála postavu fotografky Kláry v seriálu Redakce. Poté, opět na Nově, v seriálu Ordinace v růžové zahradě ztvárnila postavu zvěrolékařky Ivy. To vše pod svým dívčím jménem Pavla Ptáčková.

V roce 2007 se provdala za svého kolegu a herce z divadla Dušana Vitázka, držitele ceny Thálie z roku 2004 za muzikál Hair, a přijala i jeho jméno Vitázková.

Autor: hroch

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pavla Vitázková-Ptáčková

Vitázková-Ptáčková Pavla

Jamie Cameron

Cameron Jamie

Naposled navštívené:
Pavla Vitázková-Ptáčková

Vitázková-Ptáčková Pavla

Jamie Cameron

Cameron Jamie