Zari

Diane Kruger

Povolání:
Rodné jméno:
Diane Heidkrüger
Známá jako:
Diane Heidkrueger
Národnost:
Věk:
48
Narození:
15.7. 1976, Algermissen, Dolní Sasko, NSR
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Diane Kruger (narodená ako Diane Heidkrüger, * 15. júl 1976, Algermissen, Nemecko) je nemecká herečka a bývalá modelka.

Narodila sa bankovej úradníčke Marii-Therese a počítačovému špecialistovi Hansovi-Heinrichovi Heidkrügerovi. Má mladšieho brata Stefana. V detstve chcela byť baletkou, a tak ju rodičia poslali študovať balet do Londýna. Kvôli zraneniu ale s baletom prestala a presťahovala sa do Paríža, kde sa začala venovať modelingu.

V pätnástich rokoch bola v Paríži finalistkou súťaže Look of the Year. Potom sa vrátila do Nemecka a stala sa z nej úspešná modelka. Vďaka svojmu vzdelávaniu v Anglicku a Francúzsku vie po anglicky a francúzsky takmer ako svojím rodným jazykom - nemčinou. V roku 2001 si vzala francúzskeho herca a režiséra Guillaumea Caneta, ale v roku 2006 sa rozviedli.

Začala sa tiež zaujímať o herectvo, a tak začala v Paríži chodiť na hodiny. Zahrala si v niekoľkých malých rolách vo francúzskych filmoch. Kvôli kariére si skrátila svoje priezvisko z Heidkrüger na Kruger. Svoj filmový debut si odbila v roku 2002, kedy hrala vedľa Dennisa Hoppera a Christophera Lamberta vo filme Nájomný vrah - klavírista. V tom istom roku dostala väčšiu rolu vo filme svojho manžela Mon idole.

V roku 2003 hrala Julie Woodovú vo filme Na plný plyn, o rok neskôr Lisu v Miluj ma! Prosím.... Jej najznámejšou rolou je Helena v historickom veľkofilme Trója. Objavila sa tiež vo filmoch Lovci pokladov, Lovci pokladov: Kniha tajomstiev alebo V tieni Beethovena.

V roku 2003 vyhrala na Filmovom festivale v Cannes.



Prevzaté:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Diane_Krugerov%C3%A1
Zaslal: cicis

Autor: cicis

Životopis (biografie) / Informace:
Krásná plavovlasá herečka s německými kořeny, vlastním jménem Diane Heidkrueger, se narodila 15.července 1976 v Algermissenu, městečku poblíž Hildesheimu, kde vyrůstala po boku mladšího bratra Stefana. Jako malá měla sen stát se profesionální tanečnicí, proto opustila rodnou zem a vydala se studovat do Londýna na prestižní školu jako členka Královského baletu. Získala zde stipendium, než však její kariéra skutečně začala, veškeré naděje na slibnou taneční budoucnost zmařilo zranění.

A tak se Diane vrhla do náruče modelingu. Šťastná to volba, nejen proto, že ji dovedla před kameru. V roce 1992 se propracovala až do finále soutěže Elite's Look of the Year, a to v pouhých patnácti letech. Následně se vrátila do rodného Německa, kde se prosadila coby modelka, a její cesta, lemovaná celoevropským úspěchem, ji zavedla v polovině 90.let až do Paříže. Na radu věhlasného režiséra a scénáristy Luca Bessona byla rozhodnuta dát se na hereckou dráhu a zůstat nadobro v Paříži, kde začala navštěvovat uměleckou školu Ecole Florent. V září 2001 se provdala za herce a režiséra Guillauma Caneta (v roce 2006 však jejich manželství zkrachovalo).

Roku 2002, ihned po absolvování školy, debutovala v televizním snímku KLAVÍRISTA po boku Dennise Hoppera a Christophera Lamberta. Přijala několik rolí ve francouzských filmech, jedním z nich byl i MON IDOLE (2002), kde se objevila spolu se svým manželem, a o rok později se ukázala v menších rolích v kriminálce DO HÁJE NEBO DO RÁJE a v adrenalinové akci NA PLNÝ PLYN, obojí taktéž z francouzské produkce.

S menším přispěním slavného režiséra Wolfganga Petersena byla Diane vybrána z bezmála 2000 uchazeček pro roli krásné Heleny do historického spektáklu TROJA (2004). Téhož roku zazářila s Joshem Hartnettem v romantickém dramatu MILUJ MĚ, PROSÍM a s Nicolasem Cagem v dalším z Bruckheimerových trháků LOVCI POKLADŮ (zanedlouho by se měla vrátit také v pokračování, opět po boku Nicolase Cage).

Osm let se učila latinsky, hovoří plynně anglicky, francouzsky a německy a je aktivní spolupracovnicí UNICEFu, navíc dva roky studovala klasické divadlo. Je jasné, že tyto i další schopnosti a dovednosti jsou skvělými předpoklady pro úspěšnou budoucnost. Doufejme tedy, že Diane již nepotká žádná komplikace, jako tomu bylo v minulosti.

Autor: kali.4

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

28 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

21:55 - 22:25

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

23 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause

21:40 - 22:40

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Diane Kruger

Kruger Diane

Naposled navštívené:
Diane Kruger

Kruger Diane