Zari

Abigail Breslin

Povolání:
Rodné jméno:
Abigail Kathleen Breslin
Národnost:
Věk:
28
Narození:
14.4. 1996, New York, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Abigail Kathleen Breslin
Narozena : 16.9.1996 v New Yorku
Její maminka Kim Blecker dělá Abby manažerku a tatínek Michael Breslin je počítačový programátor. Má dva starší bratry Spencera (který se též pokouší prosadit v herectví) a Ryana.
Před kamerou se objevila už ve třech letech. Jako krásná blondýnečka se ukazovala často v reklamách. Její první nabídka do filmu byla po boku Mela Gibsona , kde si zahrála jeho dceru ve filmu „Znamení“ od režiséra M. Nighta Shyamalana. O natáčení řekla: "Byla to skvělá zkušenost, i když jsem zpočátku byla pěkně nervózní. Přece jen to byl můj první film. Všichni na mě byli moc hodní a režisér se mě ptal, jestli na mě nejsou některé scény příliš strašidelné a já vždycky řekla, že jsem v pohodě". Její výkon byl tak přesvědčivý a spontánní, že jí zajistil další role v televizi a samozřejmě ve filmech. V roce 2004 si zahrála ve snímku Garryho Marshalla „Život s Helenou“.
Abby se stala v historii pátou nejmladší herečkou, která kdy byla nominována na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon. Nominaci získala za vedlejší roli ve filmu „Malá miss Sunshine“ , který zaznamenal velký úspěch. Též v komedii Scotta Hickse „Koření života“ kde si zahrála s Aaronem Eckhartem a Catherine Zeta-Jones, byla skvělá.
Její nejlepší kamarádkou je též herečka Dakota Fanning. Říká, že kdyby byla superhrdinkou, chtěla by mít schopnost létat a mluvit všemi světovými jazyky. Má ráda zvířata, sama vlastní dva psy a kočku. V jednom rozhovoru řekla, že až bude starší, pokud nebude pokračovat v hraní, ráda by se stala buď módní návrhářkou nebo zvěrolékařkou. Její nejnovější snímek je „Určitě,možná“, kde hraje všetečnou dcerku Mayu po boku Ryana Reynoldse.

Autor: georginaa

Životopis (biografie) / Informace:
už od tří let účinkovala v TV reklamách. Pro film ji objevil režisér M. Night Shyamalan, který jí svěřil důležitý part pětileté dcerky Bo v dramatu Znamení. Následně se uplatnila jako host v TV seriálech, mj. Hack (Taxík – TV), What I Like About You (Co se mi na tobě líbí), Law & Order: Special Victims Unit (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti – TV), NCIS (Námořní vyšetřovací služba – TV), Ghost Whisperer (Posel ztracených duší – KTV), Grey’s Anatomy (Chirurgové – TV). Mimořádně přesvědčivá kreace v ústřední roli baculaté obrýlené Olive v černé komedii o dětské soutěži krásy Malá Miss Sunshine (mj. Cena za herecký výkon na MFF v Tokiu, nominace na Oscara a na Cenu BAFTA) ji zařadila mezi přední dětské hollywoodské představitele. Hrála např. hlavní úlohy osiřelé neteře Zoe v milostném příběhu Koření života a osamělé Nim v dobrodružném snímku Zapomenutý ostrov. V březnu 2010 debutovala na Broadwayi jako postižená Helen Kellerová v obnovené premiéře proslulého dramatu Williama Gibsona Divotvůrkyně. Její starší bratr Spencer Breslin je rovněž známým dětským hercem.
-mim-, Filmový přehled 2010/2

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Modrá krev (1995) [TV inscenac...

15:00 - 15:50

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:10 - 16:00

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

128 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

8 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Abigail Breslin

Breslin Abigail

Naposled navštívené:
Abigail Breslin

Breslin Abigail