Zari

Tereza Hofová

Povolání:
Národnost:
Věk:
44
Narození:
24.11. 1979, Ostrov nad Ohří, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tereza Hofová se narodila 24.11.1979 v Ostrově nad Ohří. Odmaturovala na střední knihkupecké škole v Praze, potom vystudovala herectví na DAMU v Praze. Po studiích nastoupila do angažmá ve Švandově divadle na Smíchově, odkud zamířila do Činoherního studia v Ústí nad Labem a působila i v Divadle Petra Bezruče v Ostravě. Pak opustila stálé angažmá, aby se mohla věnovat víceméně autorským projektům. Spolupracuje se společností Studio hrdinů, s Kamilou Polívkovou a dalšími. Na Islandu se pak podílela na projektu Skugga Baldur.

Před kamerou se poprvé objevila již během studií v roce 2001 jako Katka v televizním filmu ANI SVATÍ, ANI ANDĚLÉ. V televizi prošla řadou seriálů - například ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, KRIMINÁLKA ANDĚL, OŠKLIVKA KATKA, ČESKÉ STOLETÍ, ŽIVOT A DOBA SOUDCE A. K., SVĚT POD HLAVOU, JÁ, MATTONI, KAPITÁN EXNER, SPECIALISTÉ, MAMON, ZLOČINY VELKÉ PRAHY. Výrazně se ale začala prosazovat až okolo čtyřicítky. Nejprve jako spolumajitelka advokátní firmy Lenka Braunová v krimiseriálu DÁMA A KRÁL (2017-2019), pak jako Zuzana Alžběta z Tiefenbachu v televizním historickém filmu BŮH S NÁMI (2018) a hlavní rolí Šarloty ve filmu DOMESTIK (2018).

Jejími zálibami jsou fotografování a zejména poznávací cestování. Během dlouhodobého pobytu na Islandu se provdala za bubeníka skupiny Dead Skeketons Orri Einarssona a má s ním dceru Hannu. Po svatbě začala žít střídavě v Praze a v Reykjavíku.

Má vrozenou heterochromii (každé oko jiné barvy, v jejím případě hnědé a modré).

Autor: klasifikátor

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tereza Hofová

Hofová Tereza

Naposled navštívené:
Tereza Hofová

Hofová Tereza