Zari

Lída Baarová

Povolání:
Rodné jméno:
Ludmila Babková
Národnost:
Narození:
7.9. 1914, Praha, Rakousko-Uhersko
Úmrtí:
27.10. 2000, Salzburg, Rakousko
 

 

Zajímavosti k herci Lída Baarová

Erkul zprava

Napsat uživateli zprávu

18.02.2014
vyprávění Lídy Baarové, které zapsal Josef Škvorecký a vydal pod titulem Útěky v Nakladatelství Sixty-Eight Publishers Corporation, Toronta Kanada v roce 1983.
 
Frolíček zprava

Napsat uživateli zprávu

22.02.2015
V roce 1941 se Lída Baarová objevila v reklamě časopisu Pestrý týden, kdy vychvalovala boty firmy Baťa: "Ty jsou roztomilé! Tak se vyjádřila Lída Baarová o těchto dřeváčkách. Líbivé propletení svršku, vzdušnost a snadno ohebná podešev jsou dobrými vlastnostmi tohoto vzoru."
Černobílé idoly 3, Aleš Cibulka
 
POlYEKRAN zprava

Napsat uživateli zprávu

05.03.2015
Předvedení Vávrova filmu ,,Dívka v modrém" na italském filmovém trhu pootevřelo dveře Lídě Baarové dveře k nabídce, aby zde natočila nejméně tři filmy. Režisér Guaazoni si ji vybral, aby představovala dívku, která inspiruje umělce - v tomto případě malíře Raffaela k zobrazení nejdříve jako modelky a později i malířovy múzy.
Před započetím natáčení filmu měla herečka sama složit zkoušku z italského jazyka. Na fotografiích o jejím pobytu i sestry Zorky (i o ní se uvažovalo možnosti angažovat do italského filmu) vidíme tváře, které jsou štastné...a pak, že život neumí být krutý...
POlYEKRAN
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

31.12.2016
O svých milencích: K. Lamač: "Byla jsem mu vděčná, že chvíli, na niž každá mladá žena čeká s nejistotou i zvědavostí, nijak nezkazil."
V. Burian: "Mermomocí si mě chtěl vzít, ale mně ještě nebylo ani 20 a o vdavkách jsem nechtěla ani slyšet."
H. Haas: "Když si mě poprvé všiml, připadalo mi to jako nesmírná pocta a zamilovala jsem se až po uši. Řekl, že mě vyzvedne a půjdeme do kina, ale nepřišel. Pak mi řekl, že moje matka mu to zakázala."
G. Fröhlich: "Od školy byl můj idol a každý film s ním jsem viděla 2x nebo 3x. Snila jsem o něm, jak mladé holky dovedou, a představovala si, jak s ním žiji jako milující manželka."
A. Hitler: "Mohlo to dopadnout hůř a místo Goebbelse to mohl být Hitler."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

24.02.2017
"Bylo mi sotva 18 let a on to s takovými mláďaty uměl. - Každý muž, co se zamiloval do některé herečky, dřív nebo později zjistil, že už je přinejmenším druhý. První byl Lamač."
 
jarda53 zprava

Napsat uživateli zprávu

27.06.2022
Není to novinka, ale při filmu U pěti veverek (1944) jsem téměř na konci filmu ve scéně zahlédl Lidu Baarovou, jak balí mýdla...
 

 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lída Baarová

Baarová Lída

Karel Houba

Houba Karel

Naposled navštívené:
Lída Baarová

Baarová Lída

Karel Houba

Houba Karel