Zari

Martin Šotola

Povolání:
Národnost:
Věk:
48
Narození:
19.4. 1976, Praha, Československo
 

 
Počet příspěvků v diskusi: 2  Přidat příspěvek do diskuze

ČlenDatum
hvezdyn19.8.2014
Dětská hvězda filmu Bota jménem Melichar Martin Šotola:   Proč ze dne na den sekl s kariérou?

První   roli získal, když byl ještě miminko! Martin Šotola (36)   alias prvnáček Honzík z komedie Bota jménem Melichar,   kterou jste mohli vidět včera na Primě, byl pro film   přímo zrozen. Jeho kariéra byla našlápnutá, ale   skončil s ní v patnácti letech.

Pár   týdnů poté, co přišel na svět, už byl před filmovou   kamerou. Ještě v peřince si vnuk spisovatele Jiřího   Šotoly zahrál roli miminka, syna primáře Arnošta   Blažeje (Josef Abrhám) a mlčenlivé sestřičky Inny   (Andrea Čunderlíková) v první sérii seriálu Nemocnice   na kraji města. Možná i to mu pomohlo odstartovat   kariéru, dva roky nato si zahrál v Arabele kluka, který   praštil Petra Majera (Vladimír Dlouhý).

Talentovaného klučiny si na konkurzu všiml také   Zdeněk Troška (61) a obsadil ho spolu s Magdalénkou   Ledvinkovou do svého prvního celovečerního filmu Bota   jménem Melichar. „To byl bezvadnej kluk. Strašně   šikovnej. Tyhle dvě děti si dokonce samy namluvily ve   studiu své role napoprvé. To se nepovede ani ostříleným   hercům,“ vzpomíná s úsměvem režisér.

Proč ovšem nadějný herecký talent sekl s tak   rozjetou kariérou? „To nevím, ale je to škoda. Víte,   to občas tak bývá, že ty děti, co se nestyděly před   kamerou, v pubertě úplně otočí a o filmu nechtějí   vůbec slyšet. Dokonce jsem volal s nějakou nabídkou a   babička mi pověděla, že už se zklidnil a stal se z něj   studijní typ,“ řekl Troška. V patnácti letech se   Šotola vyučil hodinářem, ale oboru se nikdy nevěnoval.   Prý dělá číšníka.

Zase králíka,   pořád máme jenom králíka!
Největší roli   Martin sehrál v Troškově trilogii »Slunce, seno...«,   kde ztvárnil malého Jiříka, kterému lezou krkem   králíci. Z natáčení si odnesl vzpomínku hlavně na to,   jak ho jeho filmová máma Helena Růžičková (†67)   doopravdy řezala a on se bál plakat! Nevěděl, že   může...

Výběr z jeho dalších rolí
1979 Arabela (kluk, který praštil Petra Majera)
1981 Nemocnice na kraji města (syn Blažeje a Inny)
1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka (Martin Kuřátko)
1985 Synové a dcery Jakuba Skláře (Josef Cirkl   ml.)
1986 Veselé Vánoce přejí chobotnice   (Ondra)
1988 O zatoulané princezně (Pepík)
1993 Záhada hlavolamu (role neurčena)

Zdroj: ahaonline.cz
 
jarda5323.9.2010
V odborných knihách jsem vyčetl, Že Jiří Šotola byl   v Nemocnici Blažejova syna a to hned v první   sérii. Omyl je pravdou. Byl až v druhé sérii a to tedy   již nebyl mimino ale žák školky, ale to jej ještě   nikdo neznal..
 

 

TV Program

ČT1 - nevysílá se

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

05:10 - 05:30

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:05

22 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického

05:10 - 05:59

7 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martin Šotola

Šotola Martin

Naposled navštívené:
Martin Šotola

Šotola Martin