Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu High Life
POZOR, SPOILER

Sledujeme zahradu a pak muže ve skafandru, jako něco opravuje na stěně vesmírného plavidla. Okénkem vidí na malé dítě. Muž se jmenuje Monte a dítě je jeho malá dcera Willow. Monte se o dítě stará více než pečlivě. Pak jde do jiné místnosti, kde jsou na zemi mrtví lidé ve skafandrech. Monte jim doplní rukavice a vyhazuje je dveřmi do vesmírného prostoru.

Vracíme se na Zemi. Ve vlaku jede mladá dívka s profesorem. Profesor hovoří o kriminalitě a lidech, kteří jsou vybráni jako by byli prasata a posláni do vesmíru. Ale nikdo jim prý neřekne, že už se nevrátí a jejich zprávy se dostanou na Zemi až za hodně dlouho.

Monte učí malou chodit. To může, protože díky zrychlení má loď svou gravitaci. Na Zemi se Monte účastní projektu, kde jsou vybraní kriminálníci posazeni do kosmické lodi a posláni k černé díře. S nimi je vybrána také doktorka Dibsová. Ta musí řešit i konflikty mezi lidmi a tu a tam také léčit zranění po rvačce. Na lodi se souhlasem mužů sbírá jejich spermie. I když jedna z pasažérek to pokládá za zbytečné, protože by případné dítě zemřelo na ozáření.

Lidé jsou v polovině cesty. K cíli mají ještě čtyři roky, ale již se chystá manévr k obletu černé díry.
Později opět dojde k další rvačce, když se jeden z mužů pokusil zneužít jedno z děvčat. Tento je po rvačce ubodán. Další z pasažérů, právě Monte, je doktorkou skoro zneužit k jejím erotickým choutkám. Sperma si doktorka odnáší v dlani. Tímto ejakulátem pak oplodní jednu z žen. Dítě se narodí a matce teče mléko po těle.

Chystá se jakýsi modul, ve kterém jedna a pasažérek opustí loď. Ta s modulem vletí přímo do černé díry.

Dochází k další pranici, tentokrát je použita i polní lopatka a po ní se Monte dozví, že je dcera jeho.

A tak plynou léta a Monte je s dcerou sám a sám. Až jednou... Když jednou sedí u monitorů, vidí stejnou kosmickou loď, jako je jejich. Má číslo šest. Oni sedm. Monte se tam letí podívat a najde jen chlív a psy. Vrací se zpět, skafandr si obléká i jeho dcera a oba se chystají ven...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu High Life
Francouzská režisérka Claire Denis uvádí do kin snímek, ve kterém je skupina zločinců vyslána kosmickou lodí až na samotnou hranici vesmíru. Ve filmu jde o vesmírný teror, kdy každý den je bojem o to, jak zůstat při smyslech. Denis poskytuje erotickou jízdu pro ty, kteří už nemají pro co žít.
Juliette Binoche v roli šílené vědkyně, Robert Pattinson jako "Vesmírný otec" pečuje o svoji malou dceru... Sám o své postavě říká, že je neuvěřitelná, vtipná, výstřední a opravdu skvělá.
A jen tak mimochodem, do role malé Sam nakonec pomohl dosadit dceru svého londýnského přítele.

Tento nevšední filmový počin patrně nebude pro každého a v mnohém zajisté bude možná i šokovat, ale každopádně se nejedná o tuctový příběh, třebas je z oblasti science fiction.


Autor: collen

Popis / Obsah / Info k filmu High Life
Monte (Robert Pattinson) a jeho malá dcera Willow žijí společně v naprosté izolaci na palubě kosmické lodi hluboko ve vesmíru. Monte, pro kterého byla přísná sebekázeň obranným štítem proti touze, se stal otcem proti své vůli. On i žena, která dítě porodila, byli členové posádky vězňů – odsouzenců k smrti. Pokusní králíci poslaní na misi s cílem najít alternativní zdroje energie. Mise se účastní také lékařka (Juliette Binoche), která zkoumá lidskou sexualitu v extrémních podmínkách a s vězni má své vlastní záměry. Otec a dcera se společně přibližují cíli – černé díře, kde čas a prostor přestávají existovat. Filozofická sci-fi režisérky Claire Denis o hledání podstaty lidskosti ve vesmírných kulisách.

Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu High Life
Skupina zločinců odsouzených k smrti dostane nabídku milosti, pokud se zúčastní vesmírné mise. Cílem je získat alternativní energii z černých děr. To, co zpočátku vypadalo jako naděje na spásu a hrdinství, se rychle mění v děsivou noční můru. V režii radikální francouzské autorky Claire Denis nečekejte žádnou klasickou sci-fi, ale vizuálně strhující divokou jízdu odkrývající kořeny lidské sexuality a tělesnosti.

Febiofest


Popis / Obsah / Info k filmu High Life
Príbeh sa odohráva vo vesmíre na palube kozmickej lode. Skupina trestancov sa rozhodla namiesto doživotia slúžiť vede a stali sa z nich pokusné objekty experimentu – prítomná doktorka - častokrát proti ich vôli - im odoberala spermie s cieľom inseminovať mladú ženu. Na palube ostáva iba Monte a jeho dcéra Willow a žijú v úplnej izolácii. Otec a dcéra sa blížia k svojmu cieľu – k čiernej diere, kde prestáva existovať čas i priestor.

Film Europe SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dynastie Nováků (1982) [TV ser...

10:40 - 11:30

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

11:10 - 12:05

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

30 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:35

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190651
Osobností: 698094
Fotografií: 764988
Plakátů: 377204
Obsahů a biografií: 178450

Poslední komentáře

Kočičí rvačka (2000) [TV epizoda...

Kočičí rvačka
Díl se rozjíždí   normálně, ale docela to   nabere spád. Red nechce aby   Blbso chodil s Laurie, i Kitty   je proti, ale Kelso to   nevzdává. více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Red úřaduje (2000) [TV epizoda]

Red úřaduje
Tenhle díl má víc prostoru   Red, ale čekal jsem že bude   mít peprnější a   vostřejší hlášky, nakonec   úplně né. Kelso si   začíná zase s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Tajemství (2007/1) [DVD]

Tajemství
Výborné písničky,   napínavý příběh,   nečekaná pointa. Herci   vesměs velmi dobrý   (Vodochodský mi na roli moc   neseděl, ale ještě to šlo, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Sourozenecké nešvary (2000) [TV ...

Sourozenecké nešvary
Kelso stále myslí na Jackie,   ale s to jde na rande Fez, to   rande se úplně nepodaří,   ale naknec Jackie a Fez   uzavřou dohodu. Eric a jeho více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Tajný závod (1976)

Tajný závod
Jasně, že tohle není   žádná perla do klenotnice   světové kinematografie, ale   pro mě to byla bezvadná   oddechovka a prvotřídní   akční více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10