Zari
ohodnotit

Zplozený

Begotten

Další název:
Jednorozený
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
78 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Zplozený
POZOR SPOILER

V rohu místnosti někdo sedí snad zabalený v prostěradlech. Má břitvu, a tou si něco řeže. Pak z toho povstává dívka, která ukojí něco, aby posléze ejakulát vetřela na své ochlupení.

Truhla se přemisťuje a těhotná žena je na smetišti. Asi. Je tu polomrtvá postava. Další se plouží kolem a polomrtváka odnášejí. Přivážou ho jinam a stále s ním něco dělají. Pak jej dívka táhne po lese.

Pak je na jakémsi smetišti, kde narazí na jiné postavy a ty se do přivázaného chlapíka pustí. Dívku zmasakrují a její mrtvolu odvlečou. Posléze házejí kusy něčeho do hrnce.

Nastává noc a pak se opět rodí nový den…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zplozený
Tento velmi brutální a perverzní horor přináší režisér E. Elias Merhige. Film zabrousí daleko za hranici vkusu a stejně tak to je s brutalitou. Do zvláštního děje jsou zasazeny dvě hlavní postavy - Matka země a její syn. Nikdo neví jaké hrůzy si hravý osud připravil pro hlavní aktéry. Pozn. - Jen pro silné nátury.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Zplozený
Není mnoho spirituálních filmů, ve kterých bůh sám sebe vykuchá břitvou a z jeho ostatků vzešlá Matka Země se nechá oplodnit jeho semenem. Americký režisér E. Elias Merhige se nicméně rozhodl k duchovním výšinám stoupat právě přes hromádku vyvržených božích vnitřností a spermatu. Jeho „meditační snímek pro sadomasochisty“ bývá označovaný jako filmový Rorschachův test, protože byl celý natočen na černobílý 16 mm materiál s vysokým kontrastem a kromě úvodního textu a závěrečných titulků se obešel i bez dialogů a jakéhokoli doprovodného slova. Také jeho zvuková stopa sestává především z bzučení cikád a dalších pazvuků. Není ani jasné, zda sled syrově brutálních a odpudivých výjevů ze života božské rodinky odkazuje spíš ke křesťanskému či nějakému pohanskému náboženství, název každopádně evokuje mýty o stvoření světa, slovo „jednorozený“ navíc užívají i biblické zmínky o Ježíši jako o synu božím. Nejradikálnější snímek letošního Festivalu otrlého diváka tak lze označit za hermetickou, či možná ještě lépe ektoplazmatickou diváckou zkušenost, každopádně zážitek z jiného světa, který se obtížně postihuje slovy a který je nejlépe zakoušet ve ztemnělém kinosále. Merhigeho filmový debut okouzlil širokou škálu diváků od Susan Sontagové po Nicholase Cage, který režiséra přivedl k natočení jeho druhého snímku, hororové pocty filmovému Nosferatovi Ve stínu upíra.

Festival otrlého diváka 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama