Zari
ohodnotit

Žoldnéř

Il mercenario

Další název:
The Mercenary; A Professional Gun; Revenge of a Gunfighter; Žoldnier
Žánr:
Rok:
1968
Délka:
110 minut
„Originální italský western odráží s ironií tendence společnosti šedesátých let.“

Komentáře k filmu Žoldnéř

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
RwlBem
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2016
Prapodivný film,
sice plný dobrodružství,   střelby a zabíjení, ale v   němž chybí kladná postava.   Autor na pozadí mexické   scenérie důsledně   demystifikoval oblíbené   pověsti o boji mezi dobrem a   zlem, o tom že existují   silní a schopní lidé   kteří brání slabé proti   bezpráví, a o tom, že   revoluce - byť proti   utiskovatelům - je správné   a spásné řešení. Přes   svůj ctihodný věk ale film   nepostrádá ani náboj, ani   poučení, ani poselství. I   občasný humor se v něm   najde, a je milé vidět   Franka Nera v jeho mladých   letech.
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.10.2020
Polák, Pako, Pepote a ušmudlaní mexikánci....
Podobná limonáda jako Kulka   pro generála (1966) a   podobné téma. Mexická   revoluce musela bejt   "něco", pokud proti   vládě a vojákům bojovala   takováhle sebranka.   Loupežníci a vrazi, kterým   šlo spíš o ženský a   prachy. Nebo takto to ty filmy   ukazují? Zde Franco Nero jako   potulný drsňák, který jede   s partou šmudlů a loupí a   kradou ve jménu revoluce.   Tento divný a nudný mix   komedie / western mi popravdě   moc nesednul - 30%.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nový den

Nový den
Nový den

Naposled navštívené:
Nový den

Nový den
Nový den