Zari
ohodnotit

Zmizelá [2k digital]

Gone Girl

Další název:
Stratené dievča; Gone Girl - Das perfekte Opfer
Rok:
2014
Délka:
149 minut
Premiéra v ČR:
2.10.2014
„Nikdy nevíš, co máš, dokud...“
Popis / Obsah / Info k filmu Zmizelá



POZOR SPOILER!!


Amy si píše deníček, kde popisuje setkání s mužem Nickem, se kterým se pak vyspí a vezme si jej. O hodně později se její muž vrací domů a žena nikde. Proto přijíždí na místo detektiv Ronda Bonyová. Nick je vyslýchán a je s ním zacházeno skoro jako s podezřelým. Pak postupně s Rondou nalézají „stopy“, které Amy nachystala pro svého muže k výročí. Byla to něco jako hra hon za pokladem. Z těchto stop se však nic nevyvrbí a ani po dvou dnech není Amy nalezena. Je prohledáván břeh řeky a pátrají i dobrovolníci. Ukazuje se, že mezi manželi byly drobné rozmíšky. A Nick má milenku. V deníku je psáno, že se Amy manžela bojí. Choval se hrubě. Proto Amy sháněla zbraň. Nickova sestra odhalí jeho milenku a dělá z toho dost dusno. Amy vypráví, jaký komplot proti svému muži vymyslela. Nastrčila deník a všechny důkazy proti němu. Nick nalézá dárky, které kupovala. A v televizi jej nařknou z toho, že se stýká s vlastní sestrou. Nick se dává dohromady s velmi drahým obhájcem, který umí svou práci velmi dobře. A ten, jako jediný důkaz, prohlásí, že se pokusí Amy najít /93/. Ta se rafinovaně ukrývá a je okradena o peníze, které si ulila a měla sebou. Proto se uchýlí k muži, kterého již kdysi využila. Ten ji ubytuje na své chatě. Jenže Amy i tady na něj ušije boudu a vrací se ke svému manželovi.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zmizelá



Román Zmizelá i z něj vycházející scénář napsala spisovatelka Gillian Flynnová. Tento kriminální psychologický román svými nečekanými zvraty uchvátil čtenáře a stal se celosvětovým kultem i fenoménem. Scénáře se pak chopil jeden z nejuznávanějších současných režisérů David Fincher, který má za sebou takové filmy jako Sedm, Hra, Klub rváčů, Podivuhodný případ Benjamina Buttona nebo thriller Muži, kteří nenávidí ženy. A do hlavní role Nicka Dunnea pak obsadil Bena Afflecka a do role jeho ztracené ženy Amy okouzlující Rosamund Pike. Určitě se máte na co těšit!… více najdete v přílohách mailu.

Kniha Zmizelá nyní také vychází v Knižním klubu s filmovou obálkou v knižní podobě a ve vydavatelství OneHotBook ve formě audioknihy v podání Jana Zadražila a Jany Strykové.

CinemArt


Popis / Obsah / Info k filmu Zmizelá



Psychothriller Davida Finchera Zmizelá vznikl podle stejnojmenného bestselleru úspěšné autorky Gillian Flynnové, která sama napsala i scénář. V dramatickém příběhu, v němž má stěžejní roli ženská posedlost a odehrávajícím se v rozmezí necelých dvou měsíců, se objasňuje zákulisí na první pohled dokonalého manželství. – V den pátého výročí sňatku najde Nick Dunne doma stopy po zápase a zjistí, že jeho žena Amy zmizela. – Ve flashbacích podle Amyiných deníků se připomíná počátek vztahu, svatba, rodinné štěstí, stěhování z New Yorku do missourského maloměsta North Carthage, ale pak i vzájemné odcizení a manželčin strach z toho, že ji muž zabije. – Veřejností sledovaný případ zmizení mladé ženy, kterou její matka učinila už v dětství hrdinkou svých příběhů o Úžasné Amy, vyšetřuje detektivka Boneyová s kolegou Gilpinem. Nick, který se stává stále více podezřelejší ze zločinu, nachází oporu v sestře-dvojčeti Margo. Navíc vyjde najevo, že má milenku, svou studentku Andii. – Amy, která se živí psaním vědomostních testů do časopisů a která často hrála s manželem hru na poklad, však nezemřela. Odhalila manželovu nevěru a rozhodla se pomstít se mu tak, aby byl odsouzen za její vraždu. Vše, včetně zápisků v deníku, pečlivě naplánovala a nyní se anonymně ukryla v zapadlém motelu. Tam ji však okradou sousedka Greta a její kumpán Jeff. Ženě nezbyde, než se obrátit o pomoc na svého dávného oddaného obdivovatele Desiho Collingse. Ten ji ukryje v luxusní vile, ale dělá si na ni nárok. – Mezitím se na základě podvržených stop utáhne smyčka kolem manžela, proti němuž se kvůli bulvární show Ellen Abbottové obrátí hněv veřejnosti. Nick pochopí Amyin záměr a najme si špičkového obhájce Tannera Bolta. Podle dohody s ním zveřejní „nešťastný manžel“ v show Sharon Schieberové své vyznání zmizelé manželce. Ta to vidí. Zavraždí Desiho a vrátí se zkrvavená k manželovi. Přesvědčí FBI (nikoliv však Boneyovou), že ji Collings unesl a trýznil a že ho zabila v sebeobraně. Manželé před veřejností dále hrají divadlo. Nick chce od ženy odejít, ale ta ho připoutá tvrzením, že spolu čekají dítě. Jejich vztah plný nenávisti pokračuje; ostatně podle Amy, takové je manželství.

Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

10 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie SS

12:20 - 13:15

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

15 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama