Zari
ohodnotit

Zločin v dívčí škole

Rok:
1965
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
18.2.1966
„Filmová adaptace tří detektivních povídek Josefa Škvoreckého“
Popis / Obsah / Info k filmu Zločin v dívčí škole
Vraždy mezi horolezci, smrt tanečnice v hudebním divadle a podivné zmizení profesora matematiky - takové byly náměty povídek začínajících režisérů, kteří se nechali inspirovat předlohou J. Škvoreckého.


Popis / Obsah / Info k filmu Zločin v dívčí škole
Detektivní film na motivy tří příběhů Josefa Škvoreckého otištěných v povídkovém souboru Smutek poručíka Borůvky: "Smrt na jehle", "Jak se koupe žena" a "Zločin v dívčí škole". Stejně jako v literární předloze spojuje i ve filmu jednotlivé příběhy postava "nepolicejního policisty" Borůvky (v podání Lubomíra Lipského), jenž spíše než kriminalistickými metodami vyniká intuicí, pomocí níž zdárně řeší všechny případy.
Režie jednotlivých povídek obdařených různým stupněm fantazie se ujali tvůrci s rozličným režijním stylem i vkusem - Ivo Novák, Ladislav Rychman a Jiří Menzel. Vytvořili tak snímek, v němž nalezneme vedle klasické detektivky pohrávající si s variantou "záhady zevnitř uzamčeného pokoje", humorně laděné vyšetřování závažného případu v prostředí revuálního divadla i grotesku se snovými prvky, v níž více než o zločin jde o záchranu dobrého jména jedné dívčí školy a cti jejích schovanek.

Bio Ponrepo


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama