Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Zločin Arthura Savilla
POZOR SPOILER

Arthur se právě máčí ve vaně, když jej vyruší sluha. Ohlašuje Algernona Purslea. Tento důstojník vypráví při Arthurově holení a stříhání o známém, který přišel o ruku. Pak také po Arthurovi chce, aby jej vzal s sebou k lady Windermerové, protože tam bude dívka, o které on sní.
A také tam je. Je tam ovšem i chiromant Podgers. Ten hádá lidem z ruky. Když má totéž udělat Arthurovi, zaváhá. Teprve v soukromí mu řekne, co viděl v jeho budoucnosti. Arthur se stane vrahem.
Tomu to vrtá hlavou tak, že se ocitne ve vykřičeném domě. Zde se setká s Algernonem a protože jsou oba pod parou, málem se porvou.
Po této opici se Arthur svěří své milé Sybile. Ta tvrdí, že v románech se vraždí tetičky. A tak milý Arthur další den studuje knihy o toxikologii a chystá se spáchat zločin.
Jako oběť zločinu je vybrána Clementine a obdarována pilulkou s jedem, která je maskována do léku na pyrosu.   Po její smrti však Arthur zjistí, že tetička si jej nevzala.
Takže začne plánovat vraždu znovu. Jako oběť je tentokrát vybrán strýc, který bude zavražděn pomocí pekelného stroje. Ten zajistí gróf Ruvalov.
Jenže pekelný stroj nefunguje a hodiny ve kterém je ukryt jsou přineseny až k lady Wintermerové. Ta jej předvádí jako zábavnou hračku zrovna když je zde i Arthur. Jeho reakce je opět zrušená svatba.
Když pak chiromantika načapá na mostě, shodí jej dolů do vody.
Společností je to považováno za sebevraždu. Ale Arthur dostál jeho předpovědi.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zločin Arthura Savilla
Inscenácia humoristickej novely svetoznámeho anglického spisovateľa Oscara Wilda. Tragikomický príbeh o novopečenom lordovi Savilovi, človeku z "lepšej spoločnosti", ktorému chiromant predpovedá, že sa stane vrahom, sa v svojom dôsledku stáva dôvodom k zamysleniu sa nad chorobnou pedantériou a zmyslom pre "povinnosť", vykreslenou v tomto diele v ironickom svetle.

Zdroj: RTVS


Popis / Obsah / Info k filmu Zločin Arthura Savilla
Televizní inscenace je adaptací prózy Oscara Wilda Zločin lorda Arthura Savilla. Zpracovává tragikomický příběh muže z lepší anglické společnosti 19. století, kterému předpovídají, že se stane vrahem.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dorothy Aufiero

Aufiero Dorothy

Naposled navštívené:
Dorothy Aufiero

Aufiero Dorothy