Zari
ohodnotit

Zlatý kočár

La carrozza d'oro

Země:
Rok:
1952
Délka:
103 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Zlatý kočár
Trochu podrobněji k ději filmu: Peruánský místokrál se zamiluje do herečky kočující společnosti Camilly (Anna Magnaniová). Žena ho uchvátí svou krásou a prostořekostí, kterou si dosud nikdo k němu nedovolil. Camilla od něho požaduje jako důkaz lásky zlatý kočár. Tento skvost vyjímečné krásy je symbolem královské moci v Peru. Zároveň je také nenáviděným symbolem v očích celé místní smetánky v Limě. Místokrál dlouho váhá, ale nakonec převáží jeho láska a rozmařilost, a zlatý kočár herečce daruje. Ovšem jsou tu další konkurenti v lásce. Camilla má v hereckém ansámblu milence a navíc se jí dvoří i mladý toreador. Vypuknou zmatky a tak jedinou možností pro Camillu, jak vyklouznout z nastálého chaosu je, darovat zlatý kočár, který je příčinou všech svárů, biskupovi. Sama odjíždí, odhodlána věnovat svou lásku divadlu.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Zlatý kočár
Předlohou k filmu „Le Carrosse d'or“ francouzského režiséra Jeana Renoira se stala divadelní hra Prospera Mériméea Kočár nejsvětější svátosti (Le Carrosse du Saint-Sacrement). Děj se odehrává v 18. století v malém městečku v jedné ze španělských kolonií v Jižní Americe. Hrdinkou snímku je půvabná a temperamentní herečka hostující italské divadelní společnosti, nespoutaná a svobodomyslná Camilla (Anna Magnani), jejichž hlavní životní vášní je divadlo. O její srdce svádějí boj tři rozdílní ctitelé – mladý důstojník Felipe (Paul Campbell), toreador Ramon (Riccardo Rioli) a španělský místokrál Ferdinand (Duncan Lamont), od něhož žádá nemožný dar – vzácný zlatý kočár…

Renoir se inspiroval odkazem italské commedie dell´arte a rozvířil kolotoč nápaditých postupů, v nichž prolínal filmové vyjadřování s divadelním. Filmu vévodí strhující výkon Anny Magnani v hlavní úloze, hudba Antonia Vivaldiho a znamenitá kamera režisérova synovce Clauda Renoira. Od Národního sdružení italských filmových žurnalistů dostal film cenu Silver Ribbon za kostýmy.


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

77 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

92 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

107 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

52 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Konstantin Lopušanskij

Lopušanskij Konstantin

Peter Law

Law Peter

Hafeez Aziz

Aziz Hafeez

Naposled navštívené:
Konstantin Lopušanskij

Lopušanskij Konstantin

Peter Law

Law Peter

Hafeez Aziz

Aziz Hafeez