Zari
ohodnotit

Zkáza lodi Mary Deare

The Wreck of the Mary Deare

Žánr:
Rok:
1959
Délka:
105 minut
„Vyšetřování tajuplného ztroskotání obchodní lodi.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zkáza lodi Mary Deare
John Sands z malé záchranné lodi najde v Lamanšském průlivu nákladní loď Mary Deare. Přestože na ní hoří jen malý požár, zdá se, že loď opustila celá posádka. John se už těší na vysoký honorář za záchranu, ale pak zjistí, že první důstojník Gideon Patch je stále na palubě. Sands se nemůže vrátit na svůj vlečný člun a zůstává s Patchem, zatímco Patch se snaží Mary Deare ukotvit. Ačkoli ještě nechápe, co se na Mary Deare stalo, Sands se nechá Patchem přesvědčit, aby nemluvil o tom, co na palubě viděl, a aby protahoval oficiální vyšetřování incidentu...


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Zkáza lodi Mary Deare
POZOR SPOILER!

Na rozbouřeném moři se plaví kocábka “Mořský čaroděj”. Jsou na ní jen tři muži - Frank, Jack a Mike. Kormidelník zpozoruje loď, a to značně velkou. Vypadá to, že na ní nikdo není. Záchranné čluny jsou pryč až na jeden. John se rozhodne to prozkoumat a vyšplhá se po laně na palubu. Proleze celou loď, až narazí na muže. Ten se představí jako Patch a loď nechce v žádném případě opustit. Jack se zpátky na svůj člun nedostane, a tak je nucen zůstat zde. Patch pak tvrdí, že jej napadl člen posádky. Týž, který položil všude dynamit a založil požár. Později jde Jack do kotelny a po návratu Patche hledá. Ten zakrývá v uhlí mrtvolu a poté navádí loď na skaliska. Jack to odhalí a dojde k pranici. Patch tvrdí, že to propluje, ale nepodaří se mu to a loď si “sedne” na skalách. Poté žádá Sandse, aby zatím tajil polohu vraku. Oba muži jsou zachráněni a dostávají se ke zbytku posádky v nemocnici. Higgins a někteří další tvrdí, že to byl on, tedy Patch, kdo vydal příkaz k opuštění lodi. Patch Higginse napadne a další míní říci až u soudu.

Na scéně se objevuje zástupce majitele Mary Deare pan Petrie a páčí ze Sandse místo ztroskotání Mary Deare. Sands mu však pravdu neřekne.

Patch pak navštíví dceru kapitána a chce po ní dopis, který jí otec poslal. A pak mu Sands překazí cestu k vraku. Nastává soud.Patch tvrdí, že Mary Deare měla být potopena úmyslně kvůli pojišťovacímu podvodu. Náklad byl prý vyložen. Také tvrdí, že posádka lže, protože snad dostali zaplaceno. On totiž kapitán lodi dosti nasával, ale tvrdí to jen Patch. Probírají se jeho dřívější průšvihy a do toho je zde čtena zpráva, že vrak byl nalezen. Majitelé se jej snaží zprovoznit. Patch tvrdí, že to dělají jen proto, aby ji mohli potopit někde v hloubce. Není mu to však uvěřeno. A navíc má na její palubě být Higgins. Nezbývá než se na loď vypravit. Pokud tam náklad skutečně není, má Patch pravdu a majitelé budou v pěkném průšvihu. Takže Sands i Patch k lodi připlují a navlečou si potápěčský oblek. Jsou však objeveni Higginsem, a ten ihned útočí…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zkáza lodi Mary Deare
Zdánlivě opuštěná loď Mary Deare se zjeví u pobřeží a záchranář John Sands se vydává prozkoumat její palubu. Mary Deare však není prázdná – na palubě zůstal kapitán Patch, který se snaží vést potápějící se loď přímo na útesy. Sands zprvu nechápe a nevěří svým očím… Je starý mořský vlk Patch šílenec, nebo chce spáchat sprostý podvod?

televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Girls' Dormitory

Girls' Dormitory
Girls' Dormitory

Jan Piechocinski

Piechocinski Jan

Naposled navštívené:
Girls' Dormitory

Girls' Dormitory
Girls' Dormitory

Jan Piechocinski

Piechocinski Jan