Zari
ohodnotit

Život pod vodou

The Life Aquatic with Steve Zissou

Další název:
Život pod vodou se Steve Zissouem; Die Tiefseetaucher
Rok:
2004
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
17.3.2005
„Oceánograf Steve Zissou s posádkou se vydává na lov mýtického žraloka...“
Popis / Obsah / Info k filmu Život pod vodou
Mezinárodně známý oceánograf Steve Zissou (Bill Murray (1)) a jeho posádka – Tým Zissou – vyplouvají na expedici, jejímž cílem je ulovit záhadného, nepolapitelného a možná neexistujícího jaguárského žraloka, jenž zabil Zissouovu partnerku během natáčení dokumentárního záznamu jejich posledního dobrodružství. Po cestě se k nim připojí mladý pilot, který možná je a možná není Stevův syn (Owen Wilson), krásná novinářka (Cate Blanchett), která má za úkol napsat o Stevovi článek a konečně Zissouova žena a koproducentka, Eleanor (Anjelica Huston). Společně musejí čelit příšerným komplikacím, včetně pirátů, únosu a bankrotu.

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Život pod vodou
Režisér Wes Anderson v další ze svých „podivných“ komedií Život pod vodou vypráví příběh oceánografa a dokumentaristy Stevea Zissoua, který se vydává na novou výzkumnou plavbu. Stárnoucí muž chce napravit pošramocenou filmařskou pověst a pomstít smrt přítele, jehož zabil obří „jaguáří žralok“. Situace se zkomplikuje, když Steve přijme do posádky mladíka Neda Plimptona, tvrdícího, že je zřejmě jeho syn. Cestu výpravě zkříží filipínští piráti i Zissouův profesionální protivník Hennessey (zároveň i sok ve vztahu ke Steveově manželce Eleanor). Důležitou roli ve vyprávění hrají i další členové posádky s vlastními problémy (např. těhotná novinářka Jane či oddaný pobočník Klaus Daimler). – Anderson se ve svébytné směsi cinefilsky jemné parodie, absurdní komedie a melodramatu dotýká především dokumentů Jeana-Jacquesa Cousteaua, jemuž je dílko věnováno a na nějž upomínají i čepice posádky. Součásti filmu tvoří jak komentář a titulky průběžně vznikajícího Steveova dokumentu, tak „příběh“, který se autoři podobných populárně-vědeckých snímků tak často pokoušejí vnutit realitě. – Život pod vodou je nabit množstvím gagů a barvitých detailů, vztahujících se především k rozporu mezi „seriózností“ mise i lidských citů a jejich ryze absurdnímu, neautentickému průběhu či prostředí (důležitou roli hraje např. roztomile kašírovaná podmořská fauna a flora, jejímž tvůrcem byl Henry Selick, mj. spolupracovník Tima Burtona). Jedinečnou atmosféru filmu korunuje hvězdné herecké obsazení, jemuž dominuje Andersonův oblíbenec Bill Murray.
-ap-, Filmový přehled 2005/4


Popis / Obsah / Info k filmu Život pod vodou
Seznamte se se Stevem Zissouem (BILL MURRAY): legendárním podmořským badatelem, notorickým chvástalem a mužem, proslaveným po celém světě díky svým dokumentárním pořadům o bujném životě v modrých hlubinách. Slavnému oceánografovi však osud v poslední době příliš nepřeje – jeho nejlepšího přítele a dlouholetého spolupracovníka Estebana nedávno sežral hladový žralok jaguáří a o Zissouovi se začíná proslýchat, že pomalu ztrácí životní elán. V tom se však zničehonic objeví jižanský gentleman Ned Plimpton (OWEN WILSON), který tvrdí, že by mohl – ale také nemusel – být Steveovým dlouho ztraceným synem, jehož nikdy neměl šanci poznat. Panovačný, egoistický a roztomile vykolejený Zissou je připraven natočit film, který svou velkolepostí překoná všechny jeho dosavadní dokumenty. Film, v němž se pomstí žraloku jaguářímu, stane se otcem a na několik prchlivých okamžiků znovu získá pocit vlastní výjimečnosti.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

60 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

75 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

90 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

35 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Reklama