Zari
ohodnotit

Život jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestou

Zycie jako smiertelna choroba przenoszona droga plciowa

Další název:
Źycie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
Žánr:
Země:
Rok:
2000
Délka:
100 minut

Obsah filmu Život jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestou

 
Šedesátiletý lékař Tomasz je cynik a pragmatik. Přivydělává si při natáčení filmu o svatém Bernardovi, který zachránil zloděje před rozvášněným davem a slíbil, že ho vírou v Boha připraví k přijetí rozsudku smrti. Poté Tomasz pomůže jistému pacientovi ukončit utrpení zvýšenou dávkou morfia. Po čase zjistí, že i jeho zasáhla smrtelná nemoc, ale jeho rakovina plic je již neoperovatelná.Jeho ateismus začnou nahlodávat otázky posledních věcí člověka.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2007
... „ Všechno co je příjemné je Bohem   zakázané. – Výměnou za to, co je zakázané   Bůh nabízí sebe. – Ale k tomu je potřeba   věřit. A vy tvrdíte, že víra je láska. A co   mám dělat, pokud mě ta láska míjí? – Tak   je potřeba o ni prosit. – Ale já jsem   šťastný, že mě ta láska míjí. Bůh nutí   lidi do mnoha věcí, ke kterým vůbec nejsou   ochotni. Například Bůh káže věnovat se   jiným lidem. A toho já mám už dost. – A   možná chcete aby se lidí věnovali vám. - Tak   to bych už vůbec nesnesl. Bůh káže trpět,   ale já nechci.“ Cynický lékař v pozici   umírajícího pacienta, který se nechce vzdát,   citlivý medik, který si není jistý svojí   profesní volbou a nepříliš přesvědčivý   kněz coby vysvětlovatel Boží milosti. A   všichni, a každý ze svého pohledu, hloubají   nad smyslem života, jeho pomíjivosti, láskou   Boží a smíření se se smrtí. Na kterou je   stejně každý sám, protože lidé se i cizí   smrti bojí. P.S. Po zhlédnutí bonusu, jsem   zjistila, že jsem to pochopila poněkud jinak   než to pan režisér a scénárista v jedné   osobě zamýšlel, takže můj komentář berte se   značnou rezervou.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Život jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestou (2000)Život jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestou (2000)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bomba kšeft (The Big Kahuna)

Bomba kšeft
The Big Kahuna

Bretton Byrd

Byrd Bretton

Naposled navštívené:
Bomba kšeft (The Big Kahuna)

Bomba kšeft
The Big Kahuna

Bretton Byrd

Byrd Bretton