Zari
ohodnotit

Život amerického hasiče

Life of an American Fireman

Žánr:
Rok:
1902
Délka:
6 minut

Obsah filmu Život amerického hasiče

 
Filmy s hasičskou tématikou patřily k repertoáru všech tehdejších výrobců. Edwin S. Porter (společně s Jamesem Whitem) vytvořil film ŽIVOT AMERICKÉHO HASIČE pro The Edison Manufacturing Company již jako příběhový film. V devíti záběrech kombinoval dokumentární materiál s hranými pasážemi, v nichž dochází k záchraně matky s dítětem z hořícího domu. Jedná se o výraznou ukázku nelineárního rozvíjení děje, pro nějž je typické překrývání akce mezi záběry a tím dochází k narativnímu opakování. Jedna akce se tak v určitém fragmentu odehrává dvakrát - tehdejší běžný postup, jehož výsledkem byla poněkud nelogická manipulace s časem vyprávěného...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
Typ filmu: Krátký

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

LiborF
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.2.2012
Němý film se dochoval a je snadno dostupný. NFA   jej dokonce občas promítá.

Jde o počátky   kinematografie, tak se dá asi mnohé odpustit.   Ale - jedná se o požár domu, který je   symbolizován mírným dýmem vycházejícím ze   suterénu (hasiči ale "ostošest" hasí   v nejvyšších patrech). V pokoji sice také dým   vychází z kamen a z vedlejší místnosti   (hasiči však stříkají vodu na zdi, kde po   dýmu či snad ohni není ani památky).

A na   závěr - neznám sice pořadí, jak se mají   lidé zachraňovat, ale to, že hasič nejdříve   po žebříku zachraňuje ženu a teprve pak se   vrací pro malé dítě mi přijde   nesprávně.

Pro požárníky-fandy snad bude   zajímavé, jak se k požáru ženou různé typy   hasičských aut. Tento dokumentární   "průvod" zabírá podstatnou část   6minutového filmu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Zdroj: ''Edison Films'' - katalogZdroj: ''Edison Films'' - katalogZdroj: ''Edison Films'' - katalogZdroj: ''Edison Films'' - katalog
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Akim Tamiroff

Tamiroff Akim

Naposled navštívené:
Akim Tamiroff

Tamiroff Akim