Zari
ohodnotit

Zejtra napořád [2k digital]

Další název:
All My Tomorrows
Rok:
2014
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
17.7.2014
„Každou noc milióny lidí usínají s tím, že změní svůj život.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zejtra napořád



Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce.

Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda.

Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: původní
Premiéra: 14.02.2015 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zejtra napořád



Mladý muž Petr Kraus je neustále v jednom kole. Žije sám, bez stálé přítelkyně, a tak může cestovat za obchodem, aniž by někoho často opouštěl. Mnoho lidí si představuje, že jednoho dne změní svůj život, ale Petrovi vyhovuje, jak žije, i když ho občas napadají myšlenky, že by se svým životem měl něco dělat. Jeho vztahy nemají dlouhé trvání a dívky hledá na internetu. To se vůbec nelíbí jeho dlouholeté kamarádce Tereze, ale Petrovi to nijak nevadí. Dostal právě velkou zakázku na dodávku triček z Číny a raduje se z dobrého obchodu a z představy, že pozná další nové dívky. Když však zásilka dorazí, Petra čeká velký šok a také velké problémy...

Všechna trička mají příliš malé otvory na to, aby jimi prošla lidská hlava. To je velký průšvih, protože oprava, pokud by vůbec byla možná, by stála celé jmění. Jeho zákazník, který by tím přišel o velké peníze, se právě stal jeho nepřítelem a Petr se právem obává, že mu to jen tak neprojde. Zcela jistě ho čeká fyzický trest a bude muset zaplatit ztrátu. Nechce se tím ale hned stresovat a doufá, že během pár dní něco vymyslí. Přestože má takové problémy, nebrání mu to ve schůzkách naslepo, které si domluvil již z Číny. Se zákazníkem se bude muset setkat v Ostravě, a tak se cestou ještě pobaví. To je však jen jeho představa, skutečnost je poněkud jiná...

Nemine ho ani pár pořádných ran pěstí. Naštěstí má svého anděla strážného, kamaráda Pavla, který neváhá Petrovi pomoct třeba i uprostřed noci. Nabádá Petra, aby před problémy neutíkal, stejně ho doženou, a slibuje mu, že se pokusí něco vymyslet, jak by se z toho průšvihu mohl dostat. Tereza je z jeho dobrodružství už také dost naštvaná a Petr nějak nechápe, proč jí to tak vadí. Jedna z jeho dívek, se kterou se cestou potkal, mu poví, že je do něj Tereza zamilovaná. To se Petrovi nezdá pravděpodobné a dál na to nemyslí. Dostal se do bodu, kdy musí přestat utíkat a musí se setkat se svým zákazníkem a oznámit mu, že zakázka z Číny je znehodnocená. Kamaráda Pavla však napadne spásný nápad...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zejtra napořád



Každou noc milióny lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku domluví několik schůzek naslepo a věří, že až se vrátí, možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův.

Film Zejtra napořád sází na přirozenost s nadhledem a probouzí cestovatelské touhy. Natáčel se v Plzni, Brně, Praze, Ostravě a zamířil i do dalekého Hong Kongu, který poskytl filmu neopakovatelnou atmosféru daleké Asie.

Režie filmu je dílem debutanta Rudolfa Havlíka. Spisovatel, cestovatel a blogger natočil svou prvotinu podle vlastního scénáře, zčásti inspirovaného osobně prožitým cestováním po Asii a hledáním pocitu domova v České republice.

V hlavních rolích uvidíme v první velké filmové úloze Pavla Baťka, který je publiku znám díky televizním seriálům (Ordinace v růžové zahradě, První republika) a slovenskou hvězdu Vicu Kerekes, která patří k nejobsazovanějším herečkám u nás. Vicu proslavila divácky úspěšná komedie Muži v naději, vytváří hlavní ženskou roli v sledovaném televizním seriálu Clona. V současné době natáčí několik filmů v Čechách i v Maďarsku, kde žije. Třetí ústřední postavu hraje jeden z nejvytíženějších herců filmu a televize Filip Blažek. V dalších rolích uvidíme Kláru Issovou, v netradiční úloze Jiřího Lábuse jako poněkud nebezpečného obchodníka a Michala Kavalčíka alias Rudu z Ostravy jako jeho vymahače.


zdroj: TZ Falcon


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zejtra napořád



POZOR SPOILER!

Mladík Petr Kraus cestuje po světě a sežene všechno možné. V současnosti si nechal přivézt obr množství značkových triček, ale zásilka je špatná. Trička v ní sice jsou, ale jsou vadná. Co nyní? Mafián zvaný adada boss od něj bude chtít peníze, a když je nedostane, vyrukují na Petra jeho zlí muži. A tak se rozhodne zmizet. Dal si rande naslepo s holkami z internetu. Má také kamarádku Katarínu. Je to Slovenka, ale bydlí kousek od Petra. Jejich vztah je takový nejasný. Petr má kamaráda Pavla. Naprosto mu důvěřuje. Po provášněné noci s dívkou je Petr značně poškrábán a pokračuje v jízdě, aby vyzvedl Kateřinina strýce, údajného kleptomana a dopravil jej na svatbu Tereziina bratra. Cestou ještě porazí kance a vezme stopaře – gaye. Další dívka, kterou sbalí, má žárlivého chlapa, dojde ke rvačce a Pavel to vše opět zachraňuje. V noci „čapnou“ muže, který Petra pronásleduje, a zpacifikují jej. Ráno je pak strýc naložen a dopraven na místo určení. Na svatbě se Petr s Terezou pohádají. Pak zas Petra honí onen bossův muž. Petr končí v base a muž prchá. Z basy je vytažen a ihned po vyzvednutí auta opět pronásledován bossovým člověkem. Při tom dochází k bouračce. Petr je pak jat bossovými pochopy a je bit jako žito. Ovšem opět přichází Pavel se spásonosným nápadem - skutečně velmi, ale velmi neobvyklým.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zejtra napořád



Petr Kraus cestuje po světě a podniká. Po dalším návratu domů se setká s lidmi, kterým dluží peníze a kteří už nechtějí dále čekat. Petr se dostane do problému a musí se vydat po republice, aby získal zpět potřebnou hotovost a splatil dluh, který si vzal. Před cestou si ovšem stihne domluvit pár schůzek naslepo, protože má pocit, že zároveň zvládne vyřešit i svůj osobní život. Petr vyrazí na svojí cestu za štěstím a řešením osobních problémů. Cesta ovšem neprobíhá zcela podle plánu a Petr se během pár dnů zamotává do problémů. Nejen že mu situaci komplikují vymahači, kteří se mu snaží jeho akci znepříjemnit a pozastavit, aby nestihl zaplatit včas, ale ani s dívkami to nejde tak, jak si Petr představoval. Hned při první schůzce zažije podivný večer a to ho čeká ještě hromada podobných situací. Nevypočitatelní stopaři, zvěř na silnici, strýc kleptoman a další
komplikace, které si Petr nepřipouštěl. Naštěstí má kolem sebe ještě pár přátel. Pavla, který umí věci řešit s razancí torpéda a Terezu, dívku, která ví o Petrovi všechno. Jen z něj začíná být poslední dny trochu nervózní a Petr jí připravuje jednu težší zkoušku trpělivosti, než druhou. Petr má co dělat, aby se mu podařilo předat peníze včas a nepřijít při tom k úrazu. Uvědomí si, že všechno co hledal měl celou dobu na dosah. problém je, že mu dochází čas. Petr musína letiště a stojí před rozhodnutím. Romantická roadmovie komedie vás proveze skrz Čechy a zabloudí i na Slovensko a možná ještě dál.
Lukáš Kaplan


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zejtra napořád



Ve svém autorském debutu Zejtra napořád se cestovatel, spisovatel a blogger Rudolf Havlík zabývá tématem hledání smyslu vlastní existence. Hlavní hrdina Petr Kraus je zároveň vypravěčem, neustále informujícím o detailech ze světa příběhu a předávajícím životní moudra. Živí se obchodováním s Asií, kde využívá levné pracovní síly. Když však dostane vadnou zásilku triček, ocitne se v pasti, neboť zákazník chce své peníze. Problém přechodně řeší hrou „na mrtvého brouka“, přičemž si chce zároveň ujasnit, kam by vlastně měl jeho život směrovat. Volné chvíle si krátí schůzkami naslepo, což vadí jeho nejlepší kamarádce Tereze, která je do něj zamilovaná. Mladému muži pomáhá z malérů jeho nejlepší kamarád Pavel. – Vyprávění se pohybuje v mnoha žánrových polohách (romantická komedie, road-movie, psychologické drama, kriminální thriller), čímž působí excesivně. Navíc je pro odlehčení provázeno prvoplánovými komickými sekvencemi. Neschází mu ani moderní stylizace se snovými scénami, s častým použitím detailů a mezititulků. – Při psaní scénáře čerpal Rudolf Havlík ze své úspěšné bloggerské činnosti, avšak v novém „médiu“ se ztratil. Příliš velkému žánrovému rozptylu nemůže pomoci ani zajímavé herecké obsazení v čele s málo známým Pavlem Baťkem a velmi známými Vicou Kerekes, Filipem Blažkem nebo Jiřím Lábusem.
-mh-, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

123 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Továrna na tituly

03:55 - 04:20

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:55 - 05:05

23 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Z města na venkov

Z města na venkov
Z města na venkov

Naposled navštívené:
Z města na venkov

Z města na venkov
Z města na venkov