Zari
ohodnotit

Zapomeň na Paříž

Forget Paris

Další název:
Zapomeň na Paříž!
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
101 minut
„I v lásce platí pravidla aneb Těžký život rozhodčího.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zapomeň na Paříž
Komedie o tom, co se stane, když skončí líbánky a začíná „obyčejné“ manželství…

Když profesionální basketballový rozhodčí Mickey Gordon potká tu pravou, bláznivě se zamiluje. Požádá Ellen Andrewsovou o ruku a vezmou se. Ale až hvězdný prach, který je obklopoval opadne, začnou řešit dilema jak udržet romantickou lásku v problémech každodenního života. Kdyby tak mohli zapomenout na Paříž.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 29.11.1997 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zapomeň na Paříž
Herec a moderátor Billy Crystal, známý mj. uváděním oscarových ceremonií, se v 90. letech s úspěchem postavil za kameru. Jeho druhým režijním počinem je tato romantická komedie, k níž ho podle jeho slov inspirovalo vlastní šťastné manželství. Ve spolupráci s renomovanou autorskou dvojicí Ganz – Mandel napsal příběh basketbalového rozhodčího, který se romanticky zamiluje, ale teprve po svatbě poznává, zač je toho loket…
Billy Crystal sám hrával košíkovou na střední škole a jeho velkým přáním, jež si tímto filmem splnil, bylo ztělesnit rozhodčího. Do příběhu se mu hodila i skutečnost, že rozhodčí tráví v sezóně hodně času na cestách, což do manželství vnáší řadu problémů. Natáčení basketbalových scén bylo posvěceno funkcionáři NBA a ve snímku se objevuje řada významných profesionálních hráčů.
Crystalův pohled na soužití pohlaví v lecčems připomíná Woodyho Allena, zbaveného však filozofujícího nánosu a všudypřítomného existenciálního strachu. Snímek pojednává i o vážných věcech, ale především chce bavit. Příběh seznámení a následného manželství se odvíjí jako retrospektiva:
Basketbalový rozhodčí Micky úplně ztratil hlavu kvůli krásné Elen. Zamiluje se právě v době, kdy chce v Paříži pochovat svého otce. Rakev s jeho pozůstatky se však na letišti ztratí a právě Elen mu jí pomůže najít. Zamilovaná dvojice nakonec skončí před oltářem, ale novomanžele nečekají jen idylické dny. Jejich manželství bude muset projít těžkými zkouškami, láska však nakonec zvítězí...

Autor/Zdroj: Popis
televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Luisa Garella

Garella Luisa

Christina Hodson

Hodson Christina

Csaba Erös

Erös Csaba

Naposled navštívené:
Luisa Garella

Garella Luisa

Christina Hodson

Hodson Christina

Csaba Erös

Erös Csaba