Zari
ohodnotit

Záměna

The Switch

Další název:
Zámena; Umständlich verliebt; Tak to sie teraz robi; The Baster
Rok:
2010
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
25.11.2010
„Někdy je těžké najít lásku, i když ji máte celou dobu vedle sebe.“
Popis / Obsah / Info k filmu Záměna
Kassie Larsonová řekne nejlepšímu kamarádovi Wallymu Marsovi, že i když nemá žádného partnera, chce dítě, a proto hledá dárce spermatu. Jeho však vyloučila, protože jsou kamarádi a Wally je neurotický hypochondr a věčný pesimista. Na oplodňovacím večírku se Wally opije, a když nešťastnou náhodou vylije připravené sperma od pohledného, vzdělaného, avšak ženatého Rolanda, nahradí ho svým, což si ovšem druhý den už nepamatuje. Těhotná Kassie pak odjede k rodičům. Zpět se vrací až se šestiletým synem Sebastianem. Wally poznává hypochondrického chlapce, který se mu překvapivě podobá. Kassie se začne scházet s domnělým synovým otcem Rolandem, který se mezitím rozvedl, a často žádá Wallyho, aby pohlídal Sebastiana. Wally si všímá dalších jejich podobností a konečně si vybaví, co se před lety na večírku stalo. Jednoho dne u Wallyho zazvoní zbitý chlapec, kterého spolužáci šikanují. Wally se s ním vydá domů a konečně Kassii řekne pravdu. Naštvaná žena, kterou právě Roland požádal o ruku, ho však vyhodí. Jak dlouho potrvá, než si uvědomí, koho opravdu miluje?

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Záměna
Romantická komedie režisérské dvojice Josh Gordon a Will Speck Záměna vychází z jednoho poněkud za vlasy přitaženého nápadu: že nejlepší kamarád svobodné ženy, která se chystá počít dítě pomocí umělého oplodnění, v opilosti vymění sperma od vybraného dárce za své. Šťastné Kassii se narodí syn, který se svým pravým biologickým otcem Wallym sdílí mnoho podobností, jichž si kupodivu všimne právě jen on. Osamělý neurotik si díky tomu po mnoha letech konečně uvědomí, co ke kamarádce opravdu cítí. V cestě mu stojí ještě domnělý otec malého Sebastiana, takřka dokonalý Roland, nakonec se však samozřejmě ukáže, že Kassie jen celou dobu čekala, až se Wally vysloví. – Sentimentální romance, která nerespektuje zákony pravděpodobnosti a obsahuje většinu žánrových klišé, může snad zaujmout poměrně sympatickými charaktery a prvky melancholie, již do filmu přináší Jason Bateman. – Český distributor láká diváky tvrzením, že film pochází od stejných tvůrců jako Malá Miss Sunshine a Juno. S oběma úspěšnými komediemi má ovšem Záměna společné bohužel pouze některé producenty.
–ivp-, Filmový přehled 2011/1


Popis / Obsah / Info k filmu Záměna
Kassie (Jennifer Aniston) je svobodná, čtyřicetiletá žena. Strašně by si přála rodinu, ale nenachází vhodného kandidáta na tatínka. A tak se rozhodne pro dítě ze zkumavky. Jako dárce si vybere Rolanda (Patrick Wilson). Tohle rozhodnutí se ovšem nelíbí jejímu nejlepšímu kamarádovi Wallymu (Jason Bateman), který je do Kassie tajně zamilovaný. A tak se odhodlá k činu... Jejich životní cesty se ale poté rozdělí a znovu se setkají až za sedm let, kdy je už na světě roztomilý okatý kluk Sebastian, který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i nápadně podobný... A Kassie se nestačí divit.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

11:10 - 12:00

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

51 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama