Zari
ohodnotit

Zaidina pomsta [TV film]

Zaďde, un petit air de vengeance

Další název:
Zaïde, un petit air de vengeance; Zaide
Žánr:
Země:
Rok:
2001
Délka:
100 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Zaidina pomsta
David Kaplan zemřel v osmnácti letech, díky partě opitých veslařů, kteří jej nejprve ztloukli a později nechali utopit v bazeně. Matka Anna Shermanová (Jeanne Moreau) operní pěvkyně, se o smrti jediného syna dozvídá na koncertním turné v Austrálii. Po letech, kdy pohřbila syna, vrací se do míst, kde zemřel a dozvídá se věci, o kterých neměla zdání.

Její hlavní přání, které ji drží nad vodou, je pomsta těm, kteří zavinili smrt jejího syna. Při první návštěvě očního chirurga je již odhodlaná jej zastřelit ale on při odchodu do druhé místnosti a hádce se ženou přichází o život. Cesty po městě prožívá s taxikářem Simonem (Guillaume Depardieu), který je však nastrčený aby na Annu dohlížel.

Při noční návštěvě plavecké haly, kdy v bazénu s potápěčskou výstrojí umírá druhý muž, Anna odchází z haly, ale je sledovaná. Při svých toulkách městem, poznává Marii (Julie Depardieu), které slíbí, že jí pomůže dostat se ve zpívání na vrchol. Při návštěvě nočního baru, kde syn David vystupoval, se dozvídá, že syn David žil milostný život s mužem, kterého se rozhodne navštívit. Ten, když pochopí, že ta tajemná žena je matkou jeho přítele, spáchá sebevraždu. Již je rozhodnutá, že s pomstou skončí, když je napadena Marie a té jde o život. Proto se rozhodne, že vše dotáhne až do konce, a navštíví stavebního podnikatele, který ji ve strachu o život prozradí, že její syn David byl pro muže atraktivní, a že v jeho blízkosti muži ztráceli hlavu. A jeho balancování na kraji rozestavěného domu, stačí nepatrný krok a jeho život končí po pádu na zemi.

Taxikář Simon, od muže, který jej platí, dostává poslední úkol, aby Annu zabil. Simon, který se do Anny platonicky zamiloval, však v poslední chvíli Annu zachrání a strůjce plánu zabije. Anna navštíví hrob svého syna Davida Kaplana (1967 - 1985), rozloučí se se Simonem a odlétá domů...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Zaidina pomsta
Anna Shermanová, světoznámá operní diva přichází do Bruselu inkognito jako Anna K. Cílem této její cesty je pomsta. Před několika lety totiž ve městě Bruselu zemřel její šarmantní syn David v důsledku veslařské nehody. Přestože policie má jiný názor, Anna je přesvědčená, že jeho smrt nebyla náhoda. Je přesvědčená, že podíl na smrti mělo jeho pět přátel: Thomas Meils, sebevědomý politik, Nick Nosh, úspěšný bankéř, Walter Zermatt, proslavený architekt, populární oční lékař Patrice Wolfe a nakonec mladý senzibilní umělec Luigi Scarofalo. Všichni spolu tvořili úspěšný veslařsky tým a Anna se rozhodne postupně všechny zničit. Najímá si šoféra Simona, s kterým se spolu vydává hledat pravdu. Klíč k odhalení případu jí poskytne mladá studentka Mary, Davidova blízká přítelkyně
(oficiální text distributora)


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Philip D'Antoni

D'Antoni Philip

Brent M. Bowen

Bowen Brent M.

Bony a klid

Bony a klid
Bony a klid

Naposled navštívené:
Philip D'Antoni

D'Antoni Philip

Brent M. Bowen

Bowen Brent M.

Bony a klid

Bony a klid
Bony a klid