Zari
ohodnotit

Začiatok sezóny

Rok:
1987
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
1.6.1988
„Lyrický príbeh o krásnom vzťahu starého dedinčana a malého chorého mestského chlapca.“
Popis / Obsah / Info k filmu Začiatok sezóny
Film scenáristy Jozefa Banáše a režiséra Zora Záhona Začiatok sezóny vypráví lyrický, poetickou symbolikou naplněný příběh o krásném vztahu starého vesničana a malého nemocného chlapce z města. 0 přátelství, jež na jedné straně pomůže starci najít po smrti milované ženy nové životní hodnoty, a na druhé straně dá dítěti mnoho poučení pro další život. Symbolický název snímku život z dědova vyprávění o ptácích, kteří na podzim odlétají, aby se na jaře ~ na začátku sezóny - opét vrátíli. Starý, těžce nemocný muž odjíždí s příbuznými do města asi navždy. Vždyť ani všichni odlétající ptáci se na jaře nevracejí. Ví však, že jeho malý kamarád stojí na "začátku sezóny" svého života. A v tom je optimistické vyznění filmu, zachycujícího zároveň obraz
současné slovenské vesnice a zalidněného mnoha postavami, pro jejichž zvláštnosti našli autoři plné pochopení, dovedli se vcítit do jejich mentality a sžít se s nimi. ~ V díle nesporně dominuje národni umělec Karol L. Zachar, který získal na XXVI. FČSF v Brně 1988 Cenu za mužský herecký výkon.
Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Začiatok sezóny
Lyrický príbeh o krásnon vzťahu starého dedinčana a malého chorého mestského chlapca. Vo vzájomnom priatel'skom vzťahu chlapec spoznáva tajomstvá prírody a čaro dedinského života a starý muž nachádza po manželkinej smrti novú chuť do života.
Renáta Šmatláková


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

9 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:30

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama