Zari
ohodnotit

Xin Shao Lin Si

Další název:
Shaolin; Shaolin Temple; The New Shaolin Temple; 新少林寺
Žánr:
Země:
Rok:
2011
Délka:
131 minut

Komentáře k filmu Xin Shao Lin Si

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Jeden z novějších snímků,   kde Jackie Chan má malou   vedlejší roli, ikdyž mi   přijde že do fimlu nemálo   zasáhl on sám, nebo alespoň   lidé z jeho týmu :-) Je to   příjemný snímek   ukazující další variantu a   pohled na evropskou okupaci   východního světa :-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2021
Že prý filmová pocta   klasickým snímkům o   Šaolinském klášteře.   Nakonec, proč ne? Aspekty na   to má. Diváky samozřejmě   přitáhne účast Jackieho   Chana, ale spíše přijde   zklamání. Má vedlejší   roli kuchaře a to ho ani   neuvidíme něco kuchtit.   Navíc má jako jediný   čepici, kterou jedinkrát   nesundá. Ale jo, aby se   neřeklo, tak jednu kratší   akční scénu má. Terčem   všeho dění je Andy Lau a   neméně dobře. Více jak o   film s bojovým uměním se   však jedná o dějové drama,   které je krásně plynulé,   nikde se nekřepčí a právě   po dramatické stránce se   vytvářející výbornou   atmosféru. Výtka ale musí   být na používaná lana. V   některých scénách je to   dost poznat. Moralizační   myšlenkou se hodně podobá   snímku ´Obávaný   bojovník´ (2006), který je   však samozřejmě se zcela   jiným příběhem. Byť se   koncept scénáře dotýká   osobního rozvoje a   životního stylu, stále je k   vidění spousta akcí,   čímž se v oblasti bojových   filmů pevně drží. Jako   nejlepší akční scéna ze   všech se dá označit s   nebojácnými shaolinskými   dětmi vycházející ven   vstříc nepříteli,   samozřejmě za použití   bojového umění. Scéna   nevypadá trapně ani komicky.   Naopak je tak vzrušující,   až je nezapomenutelná a jako   pocta shaolinského kouzla je   asi nejvýraznější. Co se   týče ostatních akčních   scén, mají až epickou   povahu, což je na dnešní   dobu docela příznačné a   pochopitelné. Snímek je tedy   natočen současným stylem,   kterým neurazí. Jen tak pro   zajímavost, Xing Yu hrající   druhého staršího mnicha, je   skutečný bývalý   šaolinský mnich, kterého   jsme mohli vidět už ve   snímcích např. ´Ip Man´   (2008) nebo ´Strážci   dračí brány´(2006)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dary hadího krále (1977) [TV i...

14:05 - 15:00

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

14:00 - 14:45

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

54 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Prima - Zahradník po ruce

14:10 - 14:55

19 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama