Zari
ohodnotit

Xanadu

Žánr:
Rok:
1980
Délka:
88 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Xanadu
Sony Malone, nadaný malíř, se snaží osamostatnit a touží po práci, která by ho naplňovala. Na úkor toho, že se celou svou kariéru musí někomu přizpůsobovat a tvořit díla, která si přejí ostatní, je nutné znovu zvážit nabídku svého bývalého zaměstnavatele. Jeho výdaje jsou čím dál tím vyšší. Jelikož pracuje rychle a kvalitně, majitel propagační firmy ho okamžitě přijímá. Jednoho dne Sony potká neznámou blondýnu na kolečkových bruslích a ta ho políbí. Od té chvíle na ní nedokáže zapomenout. Okouzlující krásku by velmi rád poznal, ale nesdělila mu své jméno. Mladík se jí snaží najít pomocí billboardů, kde je vypodobněná, ale nikdo si jí nedokáže vybavit. Od toho dne se mu Kira ještě několikrát zjeví, ale vzápětí opět zmizí. Sony se náhodou seznámí s Dannym McGurem, známým muzikantem v důchodu. Oba muži se spřátelí a Danny mu navrhne realizaci společného projektu. Rozhodnou se otevřít vlastní hudební klub. Sony se hledáním vyhovujícího prostoru netrápí příliš dlouho. Kira ho vyláká na místo, které bude ideální pro jejich záměr.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Xanadu
Při cestě do práce do mladého malíře Sonnyho Maloneho vrazí mladá dívka na kolečkových bruslích, která ho políbí a zmizí opět v davu. Sonny jí objeví na obalu gramodesky, kde pózuje u velké budovy kdesi na předměstí Los Angeles. Když po ní začne pátrat, zjistí, že ji nikdo z tvůrců obalu nezná. Sonny se seznámí se starým jazzovým hudebníkem Dannym McGuirem a se vším se mu svěří. Náhodou objeví opuštěnou budovu z obalu desky a uvnitř trénuje dívka jeho snů na bruslích. Ví o něm skoro vše, ale o sobě prozradí pouze to, že se jmenuje Kira. Danny Sonnymu o sobě vypráví, jak jezdil s kapelou, ale později se začal věnovat stavebnictví. Teď by se chtěl ale k hudbě vrátit, založit hudební klub, ale schází mu vhodné místo. Sounny si vzpomene na opuštěnou budova a zavede tam Dannyho. Stanou se partnery, klub pojmenují Xanadu, pouze se nemohou shodnout na druhu hudby. Klub je konečně zařízen a Sonny je beznadějně zamilován do Kiry. Chce o nívědět všechno, ale Kira stále mlčí. Nakonec mu prozradí neuvěřitelnou pravdu, je jednou z devíti Múz a dcerou boha Dia. Její poslání končí otevřením Xanadu. Múzy nesmějí mít žádné city, mohou jenom inspirovat. Malbou na zdi se dostane Sonny k jejímu božskému otci a prosí ho, aby Kiru pustil na zemi, alespoň na chvilku. Probíhá slavná premiéra v Xanadu. Jednou z hvězd je i Kira, která má velký úspěch. Sonny s Dannym sedí u stolu a je smutný, protože ví, že se Kira musí vrátit. Danny se ho snaží rozveselit a objedná pití. Číšnice, která jim pití přináší, vypadá stejně jako Kira. Sonny se s ní dává ihned do řeči.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Xanadu
Xanadu přináší pohled na šťastnou budoucnost a zároveň milou připomínku zlaté éry Hollywoodu. V muzikálu zazní světové hity „I‘m Alive“, „All Over the World“, „Suddenly“ a samozřejmě také titulní píseň „Xanadu“. Olivia Newton-John, která spolu s Genem Kellym exceluje v této opojné hudební fantazii, vás znovu okouzlí svou krásou a úžasným hlasem. Mimořádný milostný příběh Xanadu, kde se prolíná svět čtyřicátých let s léty osmdesátými, se stal prvním filmem, který spojil velkolepost starých muzikálů s moderní hudbou.
Bontonfilm DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Xanadu
XANADU - muzikál, který proslul takovými hity jako byly "Magic", "I am Alive", "All over the World", "Suddenly" a samozřejmě ústřední melodie "XANADU". Olivia Newton - John vás znovu očaruje svým půvabem a krásou svého hlasu. Spolu s Genem Kellym excelují v této opojné hudební fantazii. V XANADU se prolíná svět čtyřicátých let s léty osmdesátými. Byl to první film, který spojil velkolepost starých muzikálů s moderní současnou hudbou.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

18 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 05:59

3 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

63 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama