Zari
ohodnotit

Westernstory

Další název:
Western Story
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
19.5.2011
„Střelená komedie nabitá létem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Westernstory
V romantickém prostředí boskovického Western Parku se chystá nové představení na nadcházející sezónu. Přípravy jsou v plném proudu, když se hlavní hvězda, frajerský kovboj a notorický sukničkář Presley, stane obětí nečekané nehody. S oběma rukama v sádře se špatně tasí kolty, a tak režisér narychlo shání záskok. Do westernového městečka přijíždí známý pražský herec Toufar, který je momentálně bez práce a má zastoupit v chystaném představení představitele Vinnetoua. Kavárenský intelektuál a zároveň televizní celebrita se zkušenostmi z divadla i oblíbených seriálů najednou zjišťuje, že jezdit na koni jako indián bez sedla a v plné rychlosti a přitom házet tomahavkem není vůbec snadné. Zvlášť když všichni western nehrají, ale od rána do večera jím vyloženě žijí. Seznámí se s rázovitými obyvateli městečka, a dokonce se zamiluje do sympatické Marcelky. Po četných peripetiích, v nichž mají roli i sousedské sváry mezi šerifem Jerrym, majitelem saloonu Krocanem a zákeřným funebrákem Márou, vše nakonec vrcholí úspěšnou show.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Westernstory
Pražský herec Marcel Toufar se pohádá, pak je mu sděleno, že do třetí řady seriálu se s ním již nepočítá.
V Boskovicích se chystá premiéra nové show. Hlavní hrdina - herec Presley se však zraní, zláme si obě ruce.

Ze zoufalství bere tedy hlavní roli v Boskovicích Toufar. Také proto, že režii zde má jeho učitel z DAMU. Jenže hned po příjezdu nastávají komplikace. A to v oblasti ubytování, hygieny a vůbec spousty dalších věcí. Navíc mu z půdy do postele spadnou dva milenci - dcera místního hrobníka Máry, zvaného všemi hňup, a syn místního barmana Krocana. Když se začne zkoušet, zjistí se, že Toufar neumí absolutně nic. Presley mimo Marcely, se kterou chodí, se občas sejde i s místní sexbombou listonoškou. Toufar, nyní vlastně Body, ve snaze zachránit psa před snězením navštíví Máru, kde je mu údajně snězený pes darován. Pomaličku se propaluje, že Mára krade Krocanovi kozy. Do tohoto maléru se Krocanův syn dozví od Márovy dcery, že spolu čekají dítě. A začnou se dít věci. To mladí nesnesou a odcházejí. Získávají polozbořenou chatu, kterou si chtějí opravit. Marcela odhaluje Presleyho nevěru, což mu to řádně „vyžrat“. Nejprve míní odejít, ale pak zůstává, protože si tak nějak začíná rozumět s Toufarem. Mára nechává vchod do amfiteátru zavézt betonem. Tím ohrozí premiéru, ale odměna na sebe nedá dlouho čekat. Premiéra je přece jen spuštěna…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Westernstory
autorské komedii WesternStory debutuje jako filmař známý brněnský divadelník (ředitel a umělecký šéf divadla Radost), herec a hudební skladatel Vlastimil Peška (nar. 1954). Ten již od roku 2000 spolupracuje na sezonních představeních v amfiteátru Western parku v Boskovicích, je tedy vcelku logické, že se rozhodl přenést atmosféru tohoto prostředí na filmové plátno v podobě letní komedie. Zpracoval vlastně skutečný příběh herce Maria Kubce, kterého přivedl do Boskovic v roce 2007, kdy s ním natočil krátké propagační video pro připravovaný snímek. Kubec se nakonec do Boskovic přestěhoval a začal vystupovat v tamních show. – Ve WesternStory přijíždí známý pražský herec Toufar, který je momentálně bez práce, zastoupit v chystaném představení představitele Vinnetoua, který si zlomil obě ruce. Seznámí se s rázovitým osazenstvem westernového městečka (Wild West City) a dokonce se zamiluje do sympatické Marcelky. Po četných peripetiích, v nichž mají roli i sousedské sváry mezi šerifem Jerrym, majitelem saloonu Krocanem a zákeřným funebrákem Márou, vše vrcholí úspěchem show. – Snímek připomíná dlouhometrážní spot na boskovický areál. Jeho děj je jednoduchý a naivní a nenápaditá situační komika vychází zejména z charakterizace postav, či spíše figurek. Neschází ani klopotná, byť lehce parodovaná romantika a kovbojské akce po česku. Nenáročné dílko se zařazuje po bok obdobných českých komedií, přičemž místy působí navzdory účasti známých jmen poloamatérsky.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/7


Popis / Obsah / Info k filmu Westernstory
Pravá česká komedie v kulisách tzv. divokého západu. Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Představení z divokého západu na novou sezónu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda Presley si ale během zkoušky zlomí obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí. A také, že z úsměvu místní krásky se může zamotat hlava.
Film Festival Zlín 2011


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama