Zari
ohodnotit

Waterloo po česku

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
12.9.2002
„Nová česká komedie.“
Popis / Obsah / Info k filmu Waterloo po česku
Manželské povídky, které Vít Olmer psal pro časopis Playboy v době, kdy jeho šéfredaktorem byl Arnošt Lustig, mají v sobě vtip, často až absurdní pointu a nezapřou, že autor je bedlivým pozorovatelem života kolem nás. Pět z nich vybral pro svoji novou českou komedii, jejímž společným jmenovatelem se stal herec Jiří Krampol, hlavní představitel každé z nich.

Francouzská trojkombinace je humornou úvahou o tom, co může potkat úspěšného podnikatele, dá-li jednoznačně přednost práci před svoji mladší, atraktivní ženou. Protože i ta jednoho dne - vlastně zcela náhodou - pochopí, že peníze nejsou všechno...

Svatozář. Pan Divoký je zdánlivě tichý důchodce a bezbranný muž pod pantoflem. Že tomu tak docela není, pochopí až ušní lékař, který zase vzdoruje hned dvěma partnerkám najednou. Jen na okamžik zaváhá, zda by paní Divoká neměla znát pravdu o svém muži. Ale pak pochopí, že by svého pacienta připravil o jedinou zbraň a útočiště.

Sólo na bicí. Bimbo je "přerostlý" bigbíťák a jeho žena, které ne náhodou říká Yoko, už dávno rezignovala na to, že by někdy dospěl. Žijí spolu na chalupě a monotónní rytmus jejich dnů nečekaně změní vpád zločince, prchajícího před policií. Bimbo a Yoko jakoby se znovu setkali.

Ostrov lásky. Dovolená, ať už kdekoli, by měla být výletem za hranice všedních dnů. Ustaraný Ing. Zawinul ale u Jadranu neustále pracuje a řeší neřešitelné problémy ve své firmě. Toho si povšimne pan Rozvinul a nasměruje svého nového přítele na zcela jinou cestu. Někdy stačí opravdu tak málo.

Waterloo po česku je příběhem pražského památkáře Hrušky, zakřiknutého úředníčka, překážejícího ve světě své atraktivní ženy a ambiciózní dcery. Před každodenním papírováním, byrokracií a marnými diskusemi utíká do napoleonské doby a mění se v udatného maršála. A pak se mu jednoho dne podaří být hrdinou i v současnosti a utéct možná jednou provždy.

"Povídky by měly vedle napětí a psychologických postřehů obsahovat hlavně humor, mezilidské jiskření, ironii a posměch nad tím, co se kolem nás v době, kdy se 'kapitalismus nažral a socialismus zůstal celý' vlastně děje. Rád bych se vrátil"- uvedl Vít Olmer - "ke stylu hořce laděných humorných příběhů, jakými byly filmy Jako jed či Co je vám, doktore?"


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Waterloo po česku
Manželské povídky, které Vít Olmer psal pro časopis Playboy v době, kdy jeho šéfredaktorem byl Arnošt Lustig, mají v sobě vtip, často až absurdní pointu a nezapřou, že autor je bedlivým pozorovatelem života kolem nás. Pět z nich vybral pro svoji novou českou komedii, jejímž společným jmenovatelem se stal herec Jiří Krampol, hlavní představitel každé z nich. Francouzská trojkombinace je humornou úvahou o tom, co může potkat úspěšného podnikatele, dá-li jednoznačně přednost práci před svoji mladší, atraktivní ženou. Protože i ta jednoho dne - vlastně zcela náhodou - pochopí, že peníze nejsou všechno... Svatozář - Pan Divoký je zdánlivě tichý důchodce a bezbranný muž pod pantoflem. Že tomu tak docela není, pochopí až ušní lékař, který zase vzdoruje hned dvěma partnerkám najednou. Jen na okamžik zaváhá, zda by paní Divoká neměla znát pravdu o svém muži. Ale pak pochopí, že by svého pacienta připravil o jedinou zbraň a útočiště. Sólo na bicí - Bimbo je "přerostlý" bigbíťák a jeho žena, které ne náhodou říká Yoko, už dávno rezignovala na to, že by někdy dospěl. Žijí spolu na chalupě a monotónní rytmus jejich dnů nečekaně změní vpád zločince, prchajícího před policií. Bimbo a Yoko jakoby se znovu setkali. Ostrov lásky - Dovolená, ať už kdekoli, by měla být výletem za hranice všedních dnů. Ustaraný Ing. Zawinul ale u Jadranu neustále pracuje a řeší neřešitelné problémy ve své firmě. Toho si povšimne pan Rozvinul a nasměruje svého nového přítele na zcela jinou cestu. Někdy stačí opravdu tak málo. Waterloo po česku je příběhem pražského památkáře Hrušky, zakřiknutého úředníčka, překážejícího ve světě své atraktivní ženy a ambiciózní dcery. Před každodenním papírováním, byrokracií a marnými diskusemi utíká do napoleonské doby a mění se v udatného maršála. A pak se mu jednoho dne podaří být hrdinou i v současnosti a utéct možná jednou provždy.

Autor/Zdroj: /mraveniště


The film’s star, Jiří Krampol, is the common denominator of these five tales investigating marital relations. French Triple Combination: What might happen to a successful businessman who unabashedly puts work before his attractive wife? The Halo: Mr. Wilde is a quiet, helpless, and henpecked husband. His ear specialist is the only one who knows this isn’t entirely true. Drum
Solo: Long ago Bimbo’s wife resigned herself to his childishness. Their encounter with a crook changes everything. The Isle of Love: Although on vacation, Mr. Titus can’t stop trying to solve his
firm’s irresolvable problems. So Mr. Lax leads his friend in a completely new direction. Waterloo: A repressed civil servant seems to be an obstacle for his attractive wife and ambitious daughter. When faced with the hopelessness of argument he escapes into the Napoleonic age.

Autor/Zdroj: /anglicky


Popis / Obsah / Info k filmu Waterloo po česku
Povídkový snímek Waterloo po česku natočil scenárista a režisér Vít Olmer podle vlastních textů, jež byly psány pro českou mutaci časopisu Playboy. V pěti manželských příbězích dostává velký prostor herec a bavič Jiří Krampol, ztělesňující v každém z nich hlavní postavu. V první povídce představuje zaneprázdněného podnikatele, který nemá čas na svou mladou ženu a doplatí na to, ve druhé je penzistou, jenž kvůli své manželce-semetrice předstírá hluchotu, po třetí je přestárlým bigbítovým bubeníkem, který spolu se ženou prožije na chalupě dramatickou noc se zločincem na útěku, ve čtvrté povídce hraje rozšafného dědečka na dovolené, jenž pomáhá známému z pláže zvládnout panické ataky, způsobené přepracovaností i manželskými potížemi, a konečně za páté je uťápnutým památkářem Hruškou, řešícím nevěru mladší manželky únikem do napoleonské historie a posléze i ke vstřícné vdově. Snímek vychází z Krampolova naturelu a pohybuje se v poloze hořké komedie. Obraz je provázen komentářem, který čte sám autor, a občas je doplněn o představy některých postav, podvakráte zasazených do historie. – Navzdory anekdotičnosti povídek působí film nudně a zdlouhavě a připomíná televizní bakalářské příběhy. Jeho producentem je majitel prosperující firmy na výrobu plastových rozvodů pro vodu (a kandidát na senátora) František Vondráček.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2002/10,

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Ach, ti milí hosté (1985) [TV ...

14:00 - 14:20

4 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vanessa L. Williams

Williams Vanessa L.

Naposled navštívené:
Vanessa L. Williams

Williams Vanessa L.