Zari
ohodnotit

Vyzvednutí Titaniku

Raise the Titanic!

Další název:
Vyzdvihněte Titanic!; Akce Titanic; Tajemství Titaniku
Rok:
1980
Délka:
114 minut
„Legendární Titanik je konečně vyzdvižen na denní světlo – a by můžete být u toho!“
Popis / Obsah / Info k filmu Vyzvednutí Titaniku
Film Akce Titanic je adaptací románu Cliva Cusslera. Vláda Spojených států v čele se samotným prezidentem má velký zájem na získání vzácného druhu radioaktivní rudy, zvané byzanium. Po vzácném nerostu nastane rozsáhlé pátrání, které směřuje do minulosti, až do roku 1911, kdy došlo k výbuchu v dole. Při neštěstí mělo zahynout několik osob. Podle všeho však byl výbuch pouze fingovaný. Jeden z údajně mrtvých aktérů výbuchu se nalodil v dubnu 1912 v Southamptonu na Titanic, vše nasvědčuje skutečnosti, že na legendárním parníku chtěl převézt zmíněný vzácný nerost.

Návrat do minulosti: Noc ze 14. na 15. dubna 1912 – Titanicu zbývají poslední minuty. Jeden z pasažérů donutí důstojníka Bigalowa, aby jej odvedl do skladového prostoru. Zde učiní nepředvídatelnou věc. Otevře jeden z trezorů a zavře se dovnitř. Šokovaný důstojník se v poslední chvíli zachrání. Před očima však stále má muže, jenž svůj osud dobrovolně navždy spojil s osudem Titanicu a uzavřel se v trezoru…Pro jaké tajemství tento muž zemřel?

Vláda USA zorganizuje projekt, jehož úkolem bude lokalizovat vrak Titanicu a získat z jeho útrob vzácné byzanium, o něž projevuje zájem též KGB. Hlavním organizátorem této akce je jeden z čelních představitelů Národní podmořské a oceánské agentury USA jménem Dirk Pitt. Pro účel objevení vraku je sestrojena speciální ponorka, s níž se výzkumná expedice vydává do míst vypočtených jakožto prostor potopení legendární lodi. Pátrání na mořském dně přinese úspěch – vrak Titanicu je objeven. Byl opravdu sejf s byzaniem vodotěsný a zůstal neporušen dlouhá desetiletí na mořském dně? Pittova expedice provádí pomocí několika ponorek výzkum v okolí vraku i na něm samotném. Jedna z ponorek zůstane nešťastně zachycena o část lodního trupu. Je poškozena a pomalu zaplavována ledovou vodu. Nastává hra o čas. Posádka ponorky je v bezvýchodné situaci, buď se utopí nebo zemře na podchlazení. Dirk Pitt připravuje odvážný plán. Vyzdvihne Titanic a s ním i uvězněnou ponorku. Zachrání tak své kolegy a umožní vládě snadný přístup k byzaniu v útrobách lodi.

Vyzdvihnutí probíhá pomocí trhavin připevněných k trupu Titanicu. Složitý a zdánlivě neuvěřitelný proces se stává skutečností – Titanic se pod vlivem obrovského tlaku odlepí od mořského dna a stoupá vzhůru. Posádka ponorky je zachráněna. Titanic je po mnoha letech opět na hladině a za pomocí vlečné lodi je tažen tam, kde měl zakotvit již velmi dávno, do newyorského přístavu. Na jeho přídi vlaje stařičká vlajka společnosti White Star Line, jíž věnoval Dirku Pittovi bývalý důstojník z Titanicu Bigalow.

Titanic je ve Spojených Státech. Mise byla úspěšná, zbývá již jen krok od skutečného cíle – najít v jeho nitru trezor a po otevření odhalit dávné tajemství…


Autor: Petra.Barbie

Popis / Obsah / Info k filmu Vyzvednutí Titaniku
Americký agent má získat pro svou vládu tajné dokumenty, které se nacházejí na palubě potopeného Titanicu. Jak však uniknout bystrému oku špionážní služby a v tajnosti vyzvednout potopený kolos nad hladinu, je otázkou.


ZDROJ: Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Myslel si, že je hrdina (1982)...

09:50 - 10:10

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

09:20 - 10:15

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

28 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

48 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lilia Skala

Skala Lilia

Naposled navštívené:
Lilia Skala

Skala Lilia