Zari
ohodnotit

Vyměřený čas

In Time

Další název:
I'm.mortal; Vymedzený čas (SK); In Time - Deine Zeit läuft ab
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
3.11.2011
„Zítřek je luxus, který si nemůžete dovolit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vyměřený čas



Děj je zasazen do doby, kdy už jediným platidlem je čas (životní čas). Hlavní hrdina žije ze dne na den. Svět je rozdělen na několik částí, Will Salas žije v ghettu - sektor pro nejchudší. A tak se ráno probouzí, kávu si zaplatí časem a za práci zase dostane časem zaplaceno, ale v ghettu, je běžné, že lidem prostě vyprší čas a umřou. Jednoho dne Salas narazí na zbohatlíka, který má více než sto let, zachrání ho a on se vyčasuje (dá mu všechen svůj čas) pod podmínkou, že nepromarní jeho čas. Vydává se do sektorů pro bohaté. Svůj čas rozšíří v kasínu, ale všimnou si ho tzv. strážci času. Začíná jeho boj proti tomuto společenskému systému, loupí čas a rozdává ho. Na konci ukradne 1 milion let a tím ochromí systém.


Autor: Dymytry

Popis / Obsah / Info k filmu Vyměřený čas



POZOR SPOILER

Will žije s matkou, která vypadá mladší než on, v době, kdy se platí časem. Jemu zbývá už jen osmnáct hodin. Jednoho večera pomůže muži, který má času na rozdávání. Ten však veškerý čas daruje Willovi a „má to za sebou“. Je to sto let, co Will dostal. Jenže s takovou spoustou času hrozí Willovi smrt. A jeho matce čas dochází. Nestihnou se setkat a ona umírá. A on za to slibuje pomstu bohatým. Chce je obrat o veškerý čas. Projede všemi časovými pásmy a vrhne se na hru v kasinu. Zde vsadí vše a vyhrává nad člověkem, jenž zde má i svou dceru Sylvii. Will je pozván k nim. On tedy kupuje nové auto a jede tam. Seznámí se se zbytkem rodiny a poprvé uvidí moře. Zde se se Sylvií vykoupu na Adama a Evu. A když přijdou zpět je Will „zatčen“ správcem času Raymondem Leonem. Čas je mu „obstaven“ a on prchá a Sylvii bere „jako“ rukojmí. Po zběsilé honičce havarují a Sylvie je okradena. Zbývá jí jen půl hodiny. První čas ji půjčí Will. Pak vyhandlují dva dny za Sylviiny náušnice. Jsou zpátky v časovém pásmu, kde Will žije. Tan daruje čas Leonovi a pak i se Sylvií vjedou do časové banky, kde vyloupí trezor a otevřený jej nechají lidem, aby si vzali času, kolik chtějí. A stanou se z nich Bonnie a Clyde nového věku. Will seznává, že tento boj vyhrált nelze, snad jen s milionem let. A tak vymyslí rafinovaný plán, na jehož začátku se Sylvie vzdává…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Vyměřený čas



Od 30. března 2024 na Voyo.

Představte si, že můžete žít jen do 25 let. Pak zemřete. Pokud nevyděláte, neukradnete nebo nezdědíte nějaký čas navíc. Děj se odehrává v blízké budoucnosti, v době, kdy peníze neznamenají vůbec nic. Platí se časem. Will Salas má na svých životních hodinách zřídkakdy víc než 24 hodin. Žije z minuty na minutu v chudé zóně Dayton a jenom tvrdá práce v továrně mu každý den poskytne další den života.

Voyo


Popis / Obsah / Info k filmu Vyměřený čas



Představte si, že můžete žít jen do 25 let. Pak zemřete. Pokud nevyděláte, neukradnete nebo nezdědíte nějaký čas navíc. Děj filmu akčního scifi thrilleru Vyměřený čas v hlavní roli s Justinem Timberlakem (Kamarád taky rád, Zkažená úča, The Social Network) se odehrává v blízké budoucnosti, v době, kdy peníze neznamenají vůbec nic. Platí se časem.

Will Salas (Justin Timberlake) má na svých životních hodinách zřídkakdy víc než 24 hodin. Žije z minuty na minutu v chudé zóně Dayton a jenom tvrdá práce v továrně mu každý den poskytne další den života. Stejnému osudu čelí i jeho matka Rachel (Olivia Wilde) a spousta dalších lidí v tomto zapadákově. Místní gangy jsou navíc vždy připraveny kohokoliv okrást, byť jen o pár hodin, a klidně tím ukončit jeho život. Jednoho dne Will pomůže před jedním z těchto gangů uniknout bohatému Henrymu (Matt Bomer). Henry za to Willovi daruje celé století času a sám se rozhodne svůj nekonečný život skončit. Will je následně obviněn z jeho vraždy a nezbývá mu nic jiného, než dokázat svoji nevinu. Vydává se na útěk do nejbohatší zóny v New Greenwich, kde na rozdíl od Daytonu nikdo nikam nespěchá. Čas je luxus, který si tu mohou dovolit všichni, protože budou žít stovky ba dokonce tisíce let. V New Greenwich je ale zároveň někdo, kdo Willa přitahuje. Sylvia (Amanda Seyfried) je dcera mimořádně bohatého Philippa Weise (Vincent Kartheiser), která se ve chvíli, kdy Willa přicházejí zatknout strážci času, stává ideálním rukojmím. Vysoká hra o změnu pravidel nespravedlivého světa může začít.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Vyměřený čas



V tomhle sexy, stylovém akčním thrilleru si zahrál Justin Timberlake a Amanda Seyfried. V budoucnosti, kde jsou doslova čas peníze a stárnutí se zastaví na hranici pětadvaceti let, je jediným způsobem, jak přežít, získat víc času - musíte ho však vydělat, ukrást anebo zdědit. Jenže když je chudý muž z nižší třídy (Timberlake) falešně obviněn z vraždy, spojí se s krásnou dědičkou (Seyfried) a snaží se vymyslet způsob, jak podkopat zkorumpovaný systém, dřív než jim odtikají poslední minuty jejich života!

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Vyměřený čas



Predstavte si, že môžete žiť len do veku 25 rokov. Potom zomriete. Ak nezarobíte neukradnete alebo nezdedíte nejaký čas navyše... Svet blízkej budúcnosti je presne taký - svet, v ktorom peniaze neznamenajú vôbec nič! Platí sa časom. Will Salas (Justin Timberlake) má na svojich životných hodinách zriedkakedy viac než 24 hodín. Žije z minúty na minútu v chudobnej zóne Dayton a len tvrdá práca v továrni mu každý deň poskytne ďalší deň života. Rovnakému osudu čelí i jeho matka Rachel (Olivia Wilde) a mnoho ďalších ľudí v tomto zapadákove. Miestne gangy sú navyše vždy pripravené kohokoľvek okradnúť, hoci i len o pár hodín, a pokojne tým ukončiť jeho život. Jedného dňa Will pomôže pred jedným z týchto gangov uniknúť bohatému Henrymu (Matt Bomer), ktorý mu za to Willovi daruje celé storočie času a sám sa rozhodne svoj nekonečný život ukončiť. Willa následne obvinia z jeho vraždy, a tak mu neostáva nič iné, než dokázať svoju nevinu. Vydá sa na útek do najbohatšej zóny v New Greenwich, kde sa na rozdiel od Daytonu nikto nikam neponáhľa. Čas je luxus, ktorý si tu môžu dovoliť všetci, pretože budú žít stáročia, možno dokonca tisícročia! V New Greenwich je ale zároveň niekto, kto Willa osudovo priťahuje... Sylvia (Amanda Seyfried) je dcéra mimoriadne bohatého Philippa Weisa (Vincent Kartheiser), ktorá sa vo chvíli, kď Willa prídu zatknúť strážcovia času, stane ideálnym rukojemníkom“ Vysoká hra o zmenu pravidiel nespravodlivého sveta sa môže začať...

Zdroj: Markíza


Popis / Obsah / Info k filmu Vyměřený čas



Známé rčení říká, že čas jsou peníze, a ve sci-fi thrilleru Andrewa Niccola Vyměřený čas je tomu opravdu tak: minuty, hodiny, dny, týdny i roky jsou platidlem, bez něhož nelze žít. Lidé v blíže neurčené budoucnosti totiž geneticky stárnou jen do svých pětadvacátin, pak jim zbývá jen rok života, odpočítávaný na displeji pod kůží předloktí. Když neseženou další čas, „vyčasují se“ a zemřou. Jinak však vypadají stále na pětadvacet, i když je jim třeba přes sto let. S časem se platí, kupčí i podniká, čas se krade, půjčuje i darovává, o čas se hraje. Svět je striktně rozdělen do časových zón. Čím vyšší číslo zóny, tím méně času mají její obyvatelé a tím více se musejí ohánět, aby přežili. V privilegované první zóně boháči málem nevědí, co s časem, získávaným samozřejmě na úkor ostatních. Když chudý Will Salas díky pomoci bližnímu získá více než století, dostane se do přepychové čtvrti, kde jeho genetické hodiny nebudí pozornost, ale kde mu pro změnu začne šlapat na paty neúprosný správce času Raymond Leon se svými lidmi. Mladík se na útěku před nimi zmocní dcery časového magnáta Sylvie s nadějí, že za ni dostane výkupné... – I když je Vyměřený čas především akčním thrillerem, dotýká se i takových témat, jakými jsou touha po věčném mládí a sociální rovnosti, vzpoura proti nespravedlivým pořádkům, světovým bankám, mocichtivosti, nezasloužené výlučnosti a obohacování se na úkor druhých. Will a Sylvie připomínají legendární lupičský pár Bonnii a Clydea tím, jak úspěšně likvidují jednu časovou banku za druhou, ale na rozdíl od nich svůj lup nechtějí jen pro sebe.

-kat-, Filmový přehled 2012/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

12:15 - 12:45

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

27 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 13:00

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gallant Bess

Gallant Bess
Gallant Bess

Swimming

Swimming
Swimming

Naposled navštívené:
Gallant Bess

Gallant Bess
Gallant Bess

Swimming

Swimming
Swimming