Zari
ohodnotit

Výkřik ve tmě

Evil Angels

Další název:
A Cry in the Dark; Pláč ve tmě
Žánr:
Rok:
1988
Délka:
120 minut
„Soudní spravedlnost je někdy krutě slepá.“
Popis / Obsah / Info k filmu Výkřik ve tmě
Meryl Streepová v hlavní roli skutečné Lindy Chamberlainové, která se začátkem osmdesátých let stala na dlouhou dobu nejnenáviděnější ženou Austrálie. Během cesty po australském vnitrozemí se s manželem Michaelem (Sam Neill) zastaví v národním parku u Ayerské skály. Lindy zahlédne, že se jim do stanu, v němž spí jejich devítitýdenní dcerka Azaria, vplížil divoký pes dingo. O pár vteřin později žena s úděsem zjistí, že dítě zmizelo. Azariino tělo se nikdy nenajde. Policie následně najde ve výpovědi zoufalé matky několik zjevných nejasností a obviní ji z vraždy. Případ vzbudí velkou pozornost a z prostého vyšetřování se stane mediální cirkus, který rozdělí veřejnost na dva tábory.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 24.04.2006 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Výkřik ve tmě
Za idylického srpnového večera roku 1980 stanovali Linda a Michael Chamberlainovi společně se svými syny Adrianem a Reaganem a devítitýdenním kojencem Azariou u Ayers Rocku, obrovského sklaního monolitu v australské poušti. Když jednoho večera uloží Azarii ve stanu ke spánku, uslyší křik a vidí, jak ji odnáší divoký pes dingo. Horečnaté pátrací akce však nepřinesou žádný výsledek, po několika dnech je nalezeno jen zakrvácené oblečení, které mělo dítě na sobě. Manželský pár se stane kořistí senzacechtivého tisku, který z jejich stoického chování vyvozuje pochybné závěry. I přes nedostatek přímých důkazů je Linda odsouzena k doživotnímu odnětí svobody, manžel za spoluúčast podmíněně na 18 měsíců. Ale manželé nepřestávají bojovat za očistění svého jména...


Autor: Veronika42

Popis / Obsah / Info k filmu Výkřik ve tmě
V roce 1980 se rodina mladého misionáře Michaela Chamberlaina vydala na dovolenou do australského vnitrozemí. Jednoho večera z jejich stanu v národním parku zmizelo nejmladší ze tří dětí - devítitýdenní holčička. Rodiče i další návštěvníci kempového tábora podezírali divokého psa dingo. Protože nebyli žádní očití svědci této tragédie a v důsledku jednostranně vedeného policejního vyšetřování byla Lindy Chamberlainová obžalovaná z promyšlené vraždy svého dítěte. Rodina se ocitá v martyriu výslechů a je pod pod neustálým tlakem médií i veřejnosti. I přes nedostatečné důkazy je matka odsouzena k mnohaletému vězení.

Slavné filmové drama, založené na reálném příběhu Lindy Chamberlainové, je obžalobou pochybným soudních praktik a zneužitelnosti médií. Tvůrci zpracovali jeden z nejzajímavější soudních případů australské historie velmi poutavě a přesvědčivě. Zajímavě natočený film zaujme napětím a skvělými hereckými výkony, které vtáhnou do děje. Meryl Streepová za roli matky obdržela hlavní hereckou cenu na festivalu v Cannes. Film byl nominovaný na Oscara a čtyři Zlaté glóby.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Góóól! (Goal!)

Góóól!
Goal!

Naposled navštívené:
Góóól! (Goal!)

Góóól!
Goal!