Zari
ohodnotit

Vydržet se ženou

Tatt av kvinnen

Další název:
Gone with the Woman / Odváté ženou / Uchvácen ženou
Země:
Rok:
2007
Délka:
90 minut
„Trond byl dlouho sám, a proto na něj příchod rozkošné Marianne zapůsobil jako blesk z čistého nebe. To ale neznamená, že to s touhle upovídanou krasavicí bude mít jednoduché.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vydržet se ženou
Okřídlené lidové moudro praví, že je „běda muži, jemuž žena vládne“. A neprůbojný norský mladík Trond může podobné tvrzení jen orazit štemplem a podepsat. Roztomilá, sladká a upovídaná zrzka Marianne, jeho nová přítelkyně, je sice fajn děvče, ale přeci jen trochu nevypočitatelná a autoritativní, a to se Trondovi postupně začíná zajídat. Ale bohužel (nebo bohudík) tu je pořád ještě jeden problém - Trond je do impulzivní dívky, která je vždy a všude, beznadějně zakoukaný. Takže o žádném rozchodu nemůže být řeč. A řešení? Trond jej hledá ledaskde. Dokonce i v městském bazénu, kde narazí na partu místních koupálistů a saunařů vedených charismatickým Glennem, kterého nehraje nikdo jiný než ikona amerického nezávislého filmu, původem Švéd Peter Stormare. Ale vše napovídá, že ty správné odpovědi nakonec může poskytnout stejně jen nějaká pořádná cesta - například výlet do Evropy, třeba do města lásky nad Seinou. Dokáže vůbec zaslepit láska natolik, aby se člověk vzdal vlády nad svým životem? Pravdu nabízí půvabná a rozverná norská komedie, kterou v roce 2007 natočil populární a ceněný režisérský rodák z Osla Petter Naes.
(Cinemax)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vydržet se ženou
Romantická komedie o muži, jehož život je zcela ovládán ženou. Marianne je sice roztomilá a zábavná, ale její reakce jsou často nevypočitatelné. Její vztah s Trondem rychle přechází ze zamilovanosti do lhostejnosti či úplného nepochopení a pak zase zpět. Trond nachází své útočiště v bazénu, kam se chodí vzpamatovávat z těchto rychlých změn. Přitom tuší, že by jeho život byl spokojenější bez Marianne. Je do ní ale natolik zamilovaný, že ji nedokáže opustit... Sytě barevný a vizuálně poutavý příběh, natočený podle literární předlohy, zobrazuje vztah dvou naprosto odlišných lidí. Film je plný nečekaných zvratů i komických momentů. Velice působivě je zde snímáno prostředí, ať už pařížský Montmartre nebo divoká norská příroda.
(Febiofest 2008)


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chán Sulejmán a víla Fatmé (19...

13:05 - 14:05

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

13:00 - 13:55

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

87 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

72 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jean-François Stévenin

Stévenin Jean-François

Alfréd Benčič

Benčič Alfréd

Naposled navštívené:
Jean-François Stévenin

Stévenin Jean-François

Alfréd Benčič

Benčič Alfréd