Zari
ohodnotit

Vosí hnízdo

Nid de guepes

Žánr:
Země:
Rok:
2002
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
4.7.2002
„Akční velkorozpočtový thriller s největšími francouzskými hvězdami současnosti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vosí hnízdo
Dvě hodiny nadupané akcí, ve kterých se gang mladých zlodějíčků zaplete do sítí kruté a brutální zločinecké armády. Uprostřed území nikoho přežije jen ten nejsilnější.
Helene Laborie (Nadia Fares) je francouzská důstojnice zvláštního policejního komanda. Byl ji přidělen úkol předvést Abedinam Nexhepa, největšího bose podsvětí, k soudnímu přelíčení. Nexhepovi lidé se při bránění svého vůdce před ničím nezastaví. Během transportu zaútočí na speciální estkortu uprostřed opuštěné průmyslové oblasti. Tam ale zkříží plány mladému gangu, který právě ono místo vykrádá ….


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vosí hnízdo
Gang sedmi statečných bojuje o vlastní život v nejnovějším francozském akčním thrilleru, s těmi nejpopulárnějšími mladými francouzskými hvězdami současnosti. Samy Naceri si své fanoušky získal hlavně akční komedii Taxi a jejím pokračováním, Nadia Fares se objevila například v Purpurových řekách a Benoit Magimel byl naprosto nepřehlednutelný v kontroverzní Pianistce. Takže slušná sestava. Dvě hodiny nadupané akcí, ve kterých se gang mladých zlodějíčků zaplete do sítí kruté a brutální zločinecké armády. Uprostřed území nikoho přežije jen ten nejsilnější. A kdo to bude? Helene Laborie (Nadia Fares) je francouzská důstojnice zvláštního policejního komanda. Byl jí přidělen úkol předvést Abedinam Nexhepa, největšího bose podsvětí, k soudnímu přelíčení. Nexhepovi lidé se při bránění svého vůdce před ničím nezastaví. Během transportu zaútočí na speciální eskortu uprostřed opuštěné průmyslové oblasti. Tam ale zkříží plány mladému gangu, který právě ono místo vykrádá.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Vosí hnízdo
Akční kriminální thriller Florenta-Emilia Siriho Vosí hnízdo připomíná obvyklé počítačové hry, v nichž jde o zabíjení kvůli přežití a o plynulou likvidaci početných protivníků, kteří útočí stále znovu a znovu. – Speciální policejní komando, vedené zkušenou Hélene Laborieovou, převáží k mezinárodnímu soudu ve Štrasburku obaváného bosse albánské mafie. Po napadení kolony Albáncovými lidmi najde zbytek komanda úkryt v rozsáhlém skladu mezinárodní přepravy v průmyslové zóně u Štrasburku. Sem se však právě vloupala parta místních zlodějů. Ti se tak musejí proti své vůli stát spojenci policistů, aby přežili v boji proti nelítostnému protivníkovi. Z obou skupin obránců nakonec přežijí jen tři lidé a samozřejmě i zločinec, aby tak mohl být definitivně předán spravedlnosti. – Jednoduchou zápletku, v níž jde skutečně jen o nejrůznější honičky, střílečky a souboje všeho druhu, zabalili tvůrci do klipového hávu. Počáteční prudké změny prostředí a střídání rovin vyprávění zdárně matou i zkušeného diváka. Neúnavně prudké klipové tempo, podněcované ostrým střihem a zejména tepající hudbou, směřuje pouze k navození emocí. Hrdinové se obejdou bez psychologického zázemí a jejich činnost se redukuje na pouhou sebeobranu. Jejich vzájemné vztahy jsou jen lehce nahozeny (přátelství mezi Laborieovou a jejím kolegou Giovannim, nebo naopak kamarádství mezi gangstery Násirem a Santinem). Žádnou velkou roli nehraje ani politické pozadí. Nepřítel je vesměs neviditelný (při závěrečném útoku připomíná svými maskami s infraviděním opravdu obří hmyz), ale o to výkonnější při útocích. Děj se odehrává v průběhu francouzského státního svátku (14. července), převážně v noci, v prostředí obrovského skladu kontejnerů. Autoři jen po evropsku opakují známá americká či hongkongská klišé.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2002/8

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

81 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama