Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Von Ryanův expres
Tento barevný válečný film USA z roku 1965 režíroval americký režisér Mark Robson.
Do zajateckého tábora v Itálii v létě 1943 je přivezen poručík letectva Ryan (Frank Sinatra),který byl sestřelen nad Itálií.Najde tu skupinu zbídačených anglických vojáků. Tábor vede sadistický důstojník Battaglia.Ryan se rozhodne situaci řešit co nejrychleji.Podaří se mu přemluvit spoluvězně k útěku.Zmocní se vlaku, který by je mohl dostat na svobodu, ale čeká je velice nebezpečná, a riskantní cesta přes Itálii do Švýcarska, která je provázena neustálým nebezpečím z odhalení jak kolaborantskými Italy, tak především fašisty, kteří je po celou cestu ke svobodě ohrožují...Hrají dobře známé tváře amerického a anglického filmu: Frank Sinatra, Trevor Howard, Raffaella Carraová, Brad Dexter, Sergio Fantoni, John Leyton, Edward Mulhare, Wolfgang Preiss, James Brolin a další.


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Von Ryanův expres
Poručík letectva americké armády Joseph Ryan je v srpnu 1943 sestřelen nad italským územím. Je zajat a uvězněn v zajateckém táboře, kde ho týrá sadistický důstojník Battaglia. Ryan se rozhodne i se spoluvězni podniknout pokus o nebezpečný útěk z tábora.

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Von Ryanův expres
Na konci II. světové války je americký pilot Joseph Ryan sestřelen a dostává se do zajateckého tábora. Připraví odvážný plán útěku - chce se zmocnit německého vlaku a spolu s ostatními vězni uprchnout přes Itálii do Švýcarska.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael McCusker

McCusker Michael

Naposled navštívené:
Michael McCusker

McCusker Michael