Zari
ohodnotit

Vinyan

Další název:
Dobyvatelé barmské džungle
Rok:
2008
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
25.3.2010
„Ve stylu Indiana Jones a chrám zkázy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vinyan
Neschopni akceptovat ztrátu svého syna v katastrofickém Tsunami v roce 2005, Jeanne a Paul zůstávají žít v Thajsku. Jeanne, upnutá k faktu, že tělo jejich syna nikdy neobjevili, utvrzuje sama sebe, že jejich syn byl po katastrofě unesen překupníky drog a stále žije. Paul je skeptický, ale nemá sílu sebrat své ženě poslední naději. Oba se vydávají na hrozivou cestu tropickou džunglí ovládnutou piráty - ve své paranoie objevují nadpřirozenou říši, kde mrtví nejsou nikdy skutečně mrtví a kde se noční můry a posedlost protínají s hrůzostrašnou realitou.

Zdroj: Film Europe Media Company


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vinyan
Po šesti měsících od události, kdy byli manželé na dovolené a velká tsunami pohltila jejich syna, uvidí žena v televizi své dítě. Vydají se s manželem syna hledat a přijíždějí do Asie, kde byli na dovolené. Stopy ztraceného dítěte vedou do džungle. Do místa, kde se prolíná svět mezi živými a mrtvými......


Autor: R.RICKIE

Popis / Obsah / Info k filmu Vinyan
Název komorního psychothrilleru belgického scenáristy a režiséra Fabrice du Welze Vinyan je převzat z thajského pojmenování pro duše násilně zemřelých lidí, jež v hněvu hledají cestu do zásvětí. Podobně hledají i manželé Paul a Jeanne Bellmerovi svého synka, který před půl rokem zmizel při osudné tsunami na pobřeží Thajska. Vydávají se do Barmy v domnění, že dítě mohlo být uneseno. Paul na rozdíl od manželky nevěří na zázrak, nicméně s ní podstupuje cestu, jež se mění v přízračné putování džunglí, v níž žijí podivné bytosti (snad právě vinyani), bahnem pomazaní chlapci s pomalovanými obličeji. Stále více se stírá hranice mezi realitou a blouzněním... – Snímek, připomínající obdobné tituly (konkrétně třeba Trierova Antikrista), je natočen téměř dokumentaristickým způsobem s minimem hudby, zato s bohatou zvukovou stopou.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jacob Knoll

Knoll Jacob

Naposled navštívené:
Jacob Knoll

Knoll Jacob